740. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri türbe ziyareti ile başlarken, Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, Koronavirüs dolayısıyla etkinliklerin arzu edildiği gibi kutlanamadığını belirtti.

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde gerçekleşen program, protokol üyeleri tarafından Ertuğrulgazi Türbesi ziyareti ve alp kıyafetli askerlerin nöbet değişimi ile başladı. Ardından Bilecik Doğa Sporları Kulübü Derneği (BİDOS) tarafından Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu'na Kayı Boyu sancağı ve Domaniç toprağı teslim edildi.

Türk Büyükleri Anıtının önünde devam eden programda, Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası yaptığı konuşmada, “Bu yıl 740’ıncısını düzenlediğimiz Ertuğrul Gazi Şenliklerimizi bugün başlattık. Pandemi dolayısıyla geçen seneki gibi bu sene de iki gün sürecek şenliklerimiz. Dengeyi kurmaya çalışıyoruz. Biz arzu ederdik ki daha muhteşem bir şekilde kutlayalım, daha büyük programlarımız olsun fakat maalesef bu hastalık yayılmaya devam ediyor. Aşılama son hızla devam etmesine rağmen şuanda Türkiye’deki ölüm rakamları da gayet ciddi oranları bulmuş durumda. İnşallah maske mesafeye de dikkat ederek şenliklerimizi yapacağız. Ben tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Törene; Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Aksakallılar Meclisi Başkanı Niyazi Çapa ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim