Cafer Elmas

Söğüt OSB’nin 720 dönüm arsasının Elginkan Holding’e satılmasının üzerinden 2 yıldan uzun süre geçmesine rağmen halen firmaya teslim edilmediğini haber yapmamızın ardından, Holding yetkilisi Ercüment Arıcı’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Arıcı, yer tesliminde yaşanan gecikmenin, Söğüt OSB altyapısının hazır olmamasından kaynaklandığını söyledi ancak Söğüt’e yapacakları dev yatırımdan kesinlikle vazgeçmediklerini ve Eylül-Ekim ayı gibi Serel marka ürünler üretecek dev seramik fabrikasının kurulumuna başlayacaklarını ifade etti.

Elginkan Holding bünyesinde kurulan Serel Seramik Kaplama San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Arıcı, fabrikayı kurmak için acele etmediklerini, geride kalan seçim dönemlerinde yaşanan ekonomik belirsizlik nedeniyle kendilerinin de siyasi istikrarın oluşmasını beklediklerini sözlerine ekledi. Açılacak fabrikada yıllık 12 milyon metrekarelik üretim yapacaklarını ve yaklaşık 2000 kişiyi istihdam edeceklerini söyleyen Arıcı, gazetemize konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Tamamen İtalyan tasarımları olacak”

“Söğüt’te 720 dönümlük yer aldık ama altyapısını OSB yapacaktı. Biz şu anda altyapının yapılmasını bekliyoruz. Serel olarak orada orta ve orta üst segment üretim yapacağız. Yani standart seramik üretimi yapmayacağız. Manisa’daki fabrikamızda lavabo ve klozet gibi ürünler üretiyoruz, Söğüt’te ise seramik ve granit yer ve duvar karoları üreteceğiz. Buranın projelerini İtalya’da hazırlattık. Tamamen İtalyan tasarımları olacak. Bu Eylül-Ekim ayı gibi orada inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bununla beraber Özel İdare’nin de elektrik, su, doğalgaz gibi altyapıları tamamlaması gerekiyor.”

“Söğüt’e 100 milyon dolarlık yatırım yapacağız”

“Biliyorsunuz yakın dönemde iki ayrı genel seçim geçirdik. Ekonomik belirsizlik söz konusuydu. Bu sebeple de yatırıma başlamak için acele etmedik. Ama projeden vazgeçme gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ülkede de siyasi istikrar sağlanmış durumda. Hatta geçtiğimiz ay Antalya’da yaptığımız bayiler toplantısında tüm bayilerimize de yeni fabrikanın inşaatına Eylül-Ekim gibi başlayacağımızı deklare ettik. Yıllık 12 milyon metrekarelik üretim yapacağız ve yaklaşık 2000 kişi çalışacak. Söğüt’e yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Bizin topluluğumuz finansmanı güçlü bir topluluk. Yatırıma hazırız.

Serel Seramik Kaplama Genel Müdürü Ercüment Arıcı, planlarına göre fabrikanın inşaatını 1 yıl içinde tamamlamayı düşündüklerini, 6 aylık bir deneme üretimi süresinin ardından, Söğüt Serel fabrikasının tamamen çalışır hale geleceğini ifade etti. 

Editör: TE Bilişim