Kulak hassas organlarımız arasında bulunuyor. İşitme kaybı yaşamamak, kulak enfeksiyonlarından korunmak kulak sağlığına dikkat etmek gerekiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, kulak enfeksiyonları hakkında uyarılarda bulundu. 

Yapılan uyarıda, “Kulak enfeksiyonları çocuklarda yetişkinlere göre daha yaygındır. Tedavi edilmeyen kulak enfeksiyonları işitme kaybına sebep olabilir. Birkaç gün içinde kendiliğinden geçmeyen kulak ağrısı, kaşıntısı veya akıntısı olması halinde çocuğunuzu mutlaka hekime götürün.”  İfadelerine yer verildi.

KULAK İLTİHABI

Kulak iltihabı, hem yetişkinlerde hem de çocuklarda en sık görülen sorunlardan biridir. Kulak enfeksiyonlarının başlaması oldukça hızlı olabilir, ancak dikkat etmeniz  gereken bazı uyarı işaretleri vardır.

Çocuklar

Çocuklarda kulak enfeksiyonu belirtileri şunlardır;

Her zamankinden daha fazla ağlıyor

Yatarken kulak ağrısı

Kulakları çekme

Uyku güçlüğü

Dengesizlik kaybı

Baş ağrısı

İştah kaybı

Seslere veya işitmeye cevap vermede zorluk

Yetişkinler

Yetişkinlerde, kulak enfeksiyonu belirtileri şunlardır;

İşitme kaybı

Kulaktan sıvının boşalması

Kulak ağrısı

Kulak enfeksiyonu belirtileri çeşitli koşulların bir işaretidir. Bu nedenle doğru teşhisi ve hızlı tedaviyi almanız önemlidir. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuzu aramalısınız;

Çocuğunuzun kulağından sıvı, kan veya irin gelmesi

Ağır kulak ağrısı

Bir günden fazla süren belirtiler

Kulak Enfeksiyonları Neden Olur?

Kulak enfeksiyonlarının çoğunun nedeni orta kulakta virüs veya bakterilerin olmasıdır. Kulak enfeksiyonları genellikle bir alerji, grip veya soğuk algınlığı hastalığından kaynaklanır.

Geniz Etlerinin İşlevi Nedir?

Geniz etleri, bağışıklık sisteminizin aktivitesinde rol oynayan burun arkasındaki  minik doku pedidir. Bu rol onları şişliğe, enfeksiyona ve enflamasyona açık hale getirebilir. Östaki tüplerinin açıldığı yerlere yakın oldukları için, geniz etlerinin şişmesi, orta kulak enfeksiyonlarına neden olabilir.

Komplikasyonlar

Çoğu kulak enfeksiyonu uzun süreli komplikasyonlarla sonuçlanmaz. Bununla birlikte, sürekli enfeksiyonlar ve sıvı birikimi, konuşma ve gelişimsel gecikmeler, işitme bozukluğu, kulak zarının yırtılması ve enfeksiyonların yayılması da dahil olmak üzere ciddi komplikasyonlara neden olabilir. KIYMET TUNCA