Bilecik Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünce sigarayı bırakma kampanyası düzenlenirken Pazaryeri ilçesi halkı da kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.

Sağlık personelleri Vatandaşlara sigaranın zararlarıyla alakalı bilgilendirici broşürler dağıtılırken, ilçede vatandaşlar Bırak Kazan” kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Kampanyayı Bilecik’ te farkındalık yaratmak için oluşturduklarını vurgulayan Vali Kızılkaya; “Bilecik’ te sigara kullanan vatandaşlarımızı bir ay yani önümüzdeki Haziran boyunca (31 Mayıs – 01 Temmuz) sigarasız bir yaşamı deneyimlemeye davet ediyoruz. Yapılan araştırmalarda bir ay sigara içmeyenlerin bu bağımlılıktan büyük ölçüde kurtulduğu görülmektedir. Kampanya vesilesi ile İlimizde sigara içenler arasında birbirlerine destek olabilecekleri olumlu psikolojik bir iklim ve tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak istiyoruz. İlimizde böyle bir kampanya başlatarak hemşehrilerimizin bu bağımlılıktan kurtulmalarına vesile olmak istiyoruz. Süreç sonunda çekilecek kura ile belirlenecek, istikrar ve azim göstererek sigarayı bıraktığı kan ve solunum testi sonuçları ile beraber şahitlerle de teyit edilecek 4 şanslı hemşehrimize sembolik bir ödül olarak çeyrek altın hediye edeceğiz. Esasen biz hemşehrilerimize altın kazanmayı değil hayatlarını, sağlıklarını kazanmayı vaat ediyoruz.” diyerek sigara içen tüm Bileciklileri bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim