Pazaryeri ilçesine bağlı olan alanlarda orman yangını sebebi ile yasaklar getirildi. Pazaryeri Kaymakamlığı orman yangınlarının yaz aylarında artması sebebi ile bazı tedbirler ortaya koydu.

Pazaryeri ilçesinde yaz aylarındaki çoğalan orman yangınları sebebiyle tüm ormanlık alanlar ve tabiat parklarına yasaklar geldi. Bahsedilen alanlara giriş-çıkışlar, yol boyunca araç parkı ve gezi amaçlı ormana giriş gibi bazı haklar Pazaryeri Kaymakamlığı tarafından yasaklandı

Pazaryeri’nde çadır kurmak da yasaklandı ayrıca bu alanlarda çadırlı veya çadırsız kamp yapmanın yanı sıra mangal ve semaver yakmanın da yasağı getirildi.

Sadece Küçükelmalı Tabiat Parkı mesire alanı ve Günyurdu göleti içinde olan barbekülerde ve kişisel mangallarda, saat 09:00 ile 21.00 saatleri arasında mangal yapılmasına, yerde taş çevirerek yapılmaması şartı ile izin verildi.

Ancak bu alandaki göl kenarında ve yürüyüş yolunda mangal yakma veya çadır kurmak 19 Temmuz 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında yasaklandı.

Bu tedbir ve yasaklara uyulmadığı takdirde yasal işlem uygulanacağı bilgisi de verildi.

Pazaryeri Kaymakamlığı duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“PAZARYERİ KAYMAKAMLIGI DUYURU

6831 sayılı Orman Kanunun 69. Maddesine göre ve Bakanlar Kurulunun 10.09.1976 gün 7/12520 sayılı kararıyla yürürlüğe giren “Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde görevlilerin görecekleri işler hakkında yönetmeliğin 32. Maddesi gereğince,

19 Temmuz 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında Pazaryeri İlçe Sınırları içerisinde aşağıda belirtilen istisnalar haricinde tüm ormanlık saha ve alanlar ile tabiat park alanlarına (Bozcaarmut Göleti ve çevresi,

Esere Göleti ve çevresi vb.) giriş-çıkışlar, yolları boyunca araç park etmek, yetkililer dışında başkasının girmesi, yerleşik köy halkı hariç olmak üzere gezi amaçlı ormana giriş ve çıkışları, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetleri ile çadırlı-çadırsız kamp yapmaları, piknik yapmaları, mangal ve semaver yakmaları yasaklanmıştır.(Orman İdaresinden İhaleli / Tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman İdaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç)

Küçükelmalı Tabiat Parkı mesire alanı içinde kalan barbekülerde, kişisel mangallarda (yerde taş çevrilerek mangal yakılmaması şartı ile) saat 09:00 / 21:00 saatleri arasında mangal yakmak serbest olup; Göl kenarı, yürüyüş yolu ve çevresinde mangal ve semaver yakmak, piknik yapmak ve çadırlı-çadırsız kamp yapmak saat aralığı gözetmeksizin 19 Temmuz 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamen yasaklanmıştır.

Günyurdu Göleti gölet çevresi içinde kalan alanda saat 09:00 / 21:00 saatleri arasında mangal, semaver ve piknik serbest olup; Göl kenarı, yürüyüş yolu ve çevresinde mangal ve semaver yakmak, piknik yapmak, çadırlı-çadırsız kamp yapmak saat aralığı gözetmeksizin 19 Temmuz 2022 – 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamen yasaklanmıştır.

Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5271 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”         

Editör: TE Bilişim