Bilecik'te kendi imkanlarıyla ürettikleri Tornado İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) 'larını tanıtan başarılı gençler, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin'den destek sözü aldı.

 Tornado İHA ekip lideri Yasin Yasa, yaptığı açıklamada, Başkan Tekin'e teşekkür ederek, ''Yapılan projede insansız hava aracımızın altında yazılımını geliştirdiğimiz bir adet radar sistemimiz bulunacak. Bu radar sistemi sayesinde canlı cansız varlıkların uzaklığı ve yakınlığı mesafesi ölçülebilecek.

Amaçlanan hedeflerimize biri de şanlı Türk polis teşkilatımızın performansını artırmak. Şehir kontrolü  ile olaylara havadan görüntü müdahalesi yapabilecek. Ekibimizle birlikte yazılım donanım ve kavramsal tasarım raporları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız ülkemiz ve memleketimize hizmet etmek. Maliyeti düşük etkinliği büyük projeler yürütüyoruz. Ekstra olarak zira tarımsal dronumuzun da tasarımının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra çeşitli dayanıklılık testlerine sokarak zirai İHA'mızı da halkımızın köylerindeki tarlalarında göreceğiz. '' dedi.

Editör: TE Bilişim