Cafer Elmas

       Şehir merkezinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binası Polis Lojmanları yanı ile 1. OSB arasına yapılıyor.

Yeni binanın yapılması düşünülen yerde inceleme yapan Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan, 2. Başkan Yusuf Subaşı ve 1. OSB  Müdürü Mustafa Ünal’ın bulunduğu incelemeleri bir tek Yarın Gazetesi takip etti.

       Ödeneği hazır olan ve en az 10 arazinin olması istenen yeni İl Emniyet Müdürlüğü binası için Polis Lojmanları arkasındaki Milli Emlak’a ait arazi 1. OSB’den istendi ne varki sanayi koruma bandı içerisinde olduğu gerekçesi ile OSB duruma sıcak bakmadı. Ardından Sanayi Bakanlığı’ndan görüş istendi ve Bakanlıktan gelen yazıda önce ‘kesinlikle uygun değildir’ denilriken, daha sonra ise top 1. OSB yönetimine atıldı ve ‘karar sizin’ şeklinde görüş belirtildi.


Yazışmalar devam ederken dün Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 1. OSB Başkanı Mehmet Arslan, 2. Başkan Yusuf Subaşı ve 1. OSB  Müdürü Mustafa Ünal yeni hizmet binası yapılması düşünülen arazide inceleme yaptılar ardından Subaşı Restaurant’ta arazi planları, proje dokümanları ile birlikte geniş çaplı toplantı düzenlediler.


Yaklaşık bir saat süren görüşme sonucunda Polis Lojmanları içindeki helikopter pistinin bulunduğu alana oturtulması düşünülen yeni binanın  tam olarak nasıl yerleşeceğine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelecek proje ve detaylı çalışmalar sonucunda karar verileceği öğrenildi.

Konuya ilişkin gazetemize kısa bir açıklamada bulunan Vali Halil İbrahim Akpınar, İl Emniyet Müdürlüğü’nün şehir içerisinden taşınarak yeni bina yapılması için ödeneğin çıktığını fakat Bilecik’te Emniyet Genel Müdürlüğü’nden istenen en az 10 dönüm arazi şartlı bir yer bulunamadığı için en uygun yerin Polis Lojmanları yanındaki helikopter pistinin bulunduğu arazi ile 1. OSB’nin alt bölümü olduğunu ifade ederek bu konuda gerekli incelemelerin ve çalışmaların yapılacağını ama yeni Emniyet Müdürlüğü binasının kesin olarak bu bölgeye yapılacağını söyledi.


1.OSB Başkanı Mehmet Arslan ise daha önce Polis Lojmanları’ndan sanayinin dumanı ve kokusu için şikayet geldiğini koruma bandı içine yapılması istenen yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasından da aynı şikayetlerin gelebileceği söyledi. Her şeye rağmen bu konuya karşı olmadıklarını Sanayi Bakanlığı’ndan görüş istediklerini ve Bakanlığın önce ‘kesinlikle olmaz’ dediğini ardından da karar sizin diyerek topu kendilerine attığını belirten Arslan, ‘Bakanlık verin desin verelim ama sorumluluk almıyorlar, yarın olabilecek bir olumsuzlukta bizi sorumlu tutacaklar’ dedi


Görüşmelerin devam edeceği ve şehir merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasının Polis Lojmanları yanında helikopter pistinin bulunduğu alana taşınacağı fakat tam olarak nasıl projelendirileceği ise önümüzdeki günlerde netliğe kavuşacak.


Editör: TE Bilişim