Maden Tetkik Arama (MTA) diri fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre Bilecik,  1’inci derecede riskli bölgeler arasında yer aldı. Marmara bölgesinde yaşanan deprem yoğunluğunun ardından  MTA’nın günl olarak yayınladığı diri fay hatları haritası da dikkat çekti.  Türkiye’de 45 ilde 5.5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fayın bulunduğu kaydedildi.

MTA’nın birinci derece riskli bölgeler,ikinci derece riskli bölgeler ve az riskli bölgeler olarak kategorilere  ayırdığı haritada İlimiz kırmızı ile işaretlenmiş bulunuyor.

Kurumun verdiği bilgilerde 1’inci derecede riskli iller şöyle sıralandı:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Düzce,Sakarya Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Muş,Bingöl, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

Detaylı haritalara bakıldığında Bilecik İli Merkezi altından yada yakınından geçen büyük ve aktif bir fay bulunmuyor.Ancak Bozüyük yakınından geçen Eskişehir Fay zonuna ait Dodurga-İnönü Segmenti Aktif Fay Hattı 5 ve üzeri deprem üretebilecek bir potansiyele sahip bulunuyor. NEVZAT KAPTAN

Editör: Korkmaz Kesik