Bilecik’in turizm merkezi olma yolun da yıldızı paylamaya devam eden Osmaneli İlçesine gerek yurtiçi gerekse de yurtdışından yoğun ilgi olmaya başladı.

Sivil mimarinin en güzel örnekleri olan konakları ile geçmişten günümüze tarihi bir köprü oluşturan Osmaneli’ye bu hafta turistler yoğun ilgi gösterdi.İlçeye gelen birçok turist tarihi konaklara hayran kalırken,Osmaneli’nin yöresel tatlarını da tatma imkanı buldular.

Belediye Başkanı Münür Şahin yükselen değer Osmaneli’ye ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Osmaneli Belediyesi olarak özellikle 2014 yılından bu yana ilçemizde turizmin önem kazanması için sürekli restorasyonlar, parklar, alt yapı, spor tesisleri, oteller, restaurantlar, eğitim gibi birçok alanda sürekli yatırımlar yaptık.

Hafta sonları özellikle Prof.  Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerimiz başta olmak üzere yoğun ziyaretçi ağırlıyoruz. Kadın Girişimciler Kooperatifimiz, tarihi konaklarımız,camilerimiz,kilisemiz gibi değerimizle ilgi odağı olmaya devam ediyoruz.

Otellerimiz yüze 100 doluluk oranına çok yakın hizmet veriyor.Gastronomi Turizmi sürekli gelişiyor.Yöresel ürünlerimizin sayısı her gecen gün artıyor.Hedeflediğimiz turizm potansiyeline uğraşıyor olmanın mutluluğu ile yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim