Osmaneli ilçesinde, ’İlköğretim Haftası’ münasebetiyle bir tören düzenlendi.

İlk tören, Hükümet konağı önünde Atatürk anıta İlçe Milli Eğitim Müdür Erhan Döş tarafından çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasın ardından sona erdi.

Daha sonra program Osmaneli Hisarcık Beşevler köy okulunun bahçesinde devam etti. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Beşevler İlkokulu Okulu Müdür yardımcısı Ezgi Özgül, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Özgül, ülkenin kalkınmasında en önemli unsurun iyi yetişmiş, kaliteli insan gücü olduğunu belirterek, “Üreten, sosyal sorumluluk sahibi, ülkemizin kaynaklarını en iyi şekilde toplum yararına kullanan bireylerin yetişmesi biz eğitimcilerin en önemli hedefidir. Okulumuz, öncelikli olarak iyi bir insan, üreten, başarılı, idealist, sorumlu bireyleri topluma kazandırmak hedefi ile çalışmalarına devam etmektedir. Büyük önder Atatürk’ün “En mühim ve öncelikli işimiz eğitim meselesidir. Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır; ya da bir esaret ve sefalete terk eder” diyerek, milletlerin hayatında eğitimin anlam ve önemini işaret etmiştir. Bu işareti alan ve kurum kültürü ile çalışmalarına devam eden, öğretmen, eğitim çalışanları ve gönüllü sivil toplum üyelerimizin bir ekip anlayışı ile “en iyi eğitimi sunma, bizlere emanet edilmiş olan geleceğimizin mimarı olacak ve gelecekte bizleri hür, müstakil, şanlı bir cemiyet halinde yaşatmalarını beklediğimiz öğrencilerimizi topluma geçmişte olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılında da kazandırmak için büyük bir gayretin içinde olacağız” dedi.

Daha sonra törende konuşan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Toplumun devamı olan yeni yetişen nesiller üzerinde öğretmenlerimiz kadar emeği, etkisi olan başka meslek yoktur. Böylesine önemli bir sorumluluğu üstlenen sizler her türlü övgüye layıksınız. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan dünyanın en saygın kutsal mesleğidir. Değerli velilerimiz, devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Biz Osmaneli Belediyesi olarak ilçedeki eğitim ve öğretim seviyesini en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız ”dedi

Kaymakam Yüksel Ünal ise, 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Çocuklarımızın eğitimine hayatlarını adayan öğretmenlerimize, geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımıza ve onların değerli ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, yeni eğitim öğretim yılının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Program, ilkokul öğrencilerinin şiir okumalarının ardından bu yıl okula yeni başlayan öğrencilere 4. sınıf öğrencilerinin çeşitli hediyeler vererek ’Hoş geldiniz’ karşılamalarıyla sona erdi. Programa; Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdür vekili Bünyamin Şahin , Milli Eğitim Müdür Erhan Döş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim