Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği ile bir yıl önce dikilen lavantalar çok güzel görünüme kavuştu. Yine bu yıl başlanan kekik ekiminde Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği destekleri ile 200.000 adet kekik fidanını toprakla buluştuğu duyuruldu.

Osmaneli Belediyesi’nden 200 adet dikilen kekik dikimi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Osmaneli Belediyesi olarak tarımda çiftcimize destek olacak,onlara yön gösterecek yatırımlarıda gercekleştiriyoruz.İlimizin Bakanlık onaylı ilk toptancı halini kurduk,Yöresel Ürün üretim merkezimizle İşlenmiş tarım ürünleri yurt içi ve yurt dışında pazarlıyoruz,mezbaha tesisimizle hayvancılğın gelişimine destk olduk,yapmakta olduğumuz sera ile fide üretiminde köylümüze destek olacağız,paketleme ve soğuk hava deposu tesislerimiz için yatırımlarımız devam ediyor.Kısaca Osmaneli Belediyesi olarak tarımda da örnek belediyeciliği sergiliyoruz.

Projelerimizde bizlere destek olan Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği ,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ,İl-İlçe Tarım Müdürlüğümüz,Ayde Aliminyum ve Vatan Plastik San.Aş.'ne teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim