Yapılacak etkinlikle ilgili bilgi veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Osmaneli; eğitim, spor ve sosyal etkinlikleri ve turizmde atakları ile tercih edilen ve seminerleri, sempozyumları ile süreklilik kazanan bir kent oldu.

İlçemizde daha önceki yıllarda her yıl tekrarlanan doğa etkinlikleri covid sonrası tekrar başladı. Üniversitelerimiz ve TÜBİTAK destekli doğa projeleri Ekim ayında gerçekleşecek. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Osmaneli belediyesi destekleri ile 17-23 Ekim tarihleri arasında TÜBİTAK 2237-A bilimsel eğitim etkinlikleri desteği projesi olan "orman okulu eğitiminde araziyi tanıma ve hayatta kalma teknikleri kursu" ilçemizde gerçekleşecektir.

İlçemiz Osmaneli’nde gerçekleşecek projede amaç, TÜBİTAK desteği ile yürütülecek bu disiplinler arası bilimsel etkinlik programı sayesinde Fen ve Doğa Bilimleri alanında lisansüstü eğitimi ve bilimsel araştırma yapan hedef kitleye araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim vermektir.”

Editör: TE Bilişim