Osmaneli İlçe Kaymakamlığı sürücüleri ilgilendiren önemli bir duyuru yayınladı. Kaymakamlıkta yayınlanan duyuruda, “Dikkatine Eski Tip Sürücü Belgelerinin Kullanımı, 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Erecek” vurgusu yapıldı.

Osmaneli Kaymakamlığı’ndan sürücüleri ilgilendiren duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Eski tip sürücü belgelerinin kullanım süresi, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri kullanılamayacak. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yapılacak trafik kontrollerinde eski tip sürücü belgelerine el konulacak ve idari para cezası uygulanacak. Sürücülerimizin mağdur olmamaları, sıkıntı yaşamamaları ve idari yaptırımla karşılaşmamaları için eski tip sürücü belgelerini değiştirmelerini Rica ediyoruz.


Sürücülerimizden ricamız, yıl sonunu beklemeden eski tip sürücü belgelerini şimdiden değiştirmelerini istiyoruz. Aksi takdirde yıl sonunda aşırı bir iş yoğunluğu oluşabilecek. Sürücülerimiz daha uzun sürede işlemlerini yaptırmak durumunda kalabileceklerdir.

Henüz sürücü belgesi yenileme işlemini gerçekleştirmeyenler, ehliyet için gerekli belgelerle beraber nüfus müdürlüklerine başvurularını yapacaklar. Ehliyet yenileme işlemi için randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabilmektedir.”

Editör: TE Bilişim