Osmaneli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ‘Aile Destek Yardımı’ hakkında bir duyuru yayınladı. Aile Destek Yardımı’nın nasıl alınacağı, bu yardımdan kimlerin yararlanacağı, nasıl başvuru yapılabileceği ve başvuru değerlendirme sürecinin nasıl işleyeceği hakkında detayların yer aldığı duyuru da şu ifadeler yer aldı:

“AİLE DESTEK YARDIMI

19/04/2022 tarihli ve 78916 sayılı Cumhurbaşkanlığı Makam Onayı ile hayata geçirilen Aile Destek Programı ; İhtiyaç sahibi hanelere, hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için 450-600 TL tutarları arasında değişen aylık yardım ödenmesi suretiyle, 2022-Mayıs- Haziran 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile desteklenmeleri amacıyla hayata geçirilmiş asgari gelir desteği programıdır.

Kimler yararlanabilirler

3294 sayılı Kanun kapsamında olanlardan hane içindeki kişi başına düşen geliri,her yıl belirlenen net asgari ücretin 1/3 ünden (4253,40 /3=1.417,80.-TL.-) az olan haneleri kapsar.

Kimler Başvuru yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olanlar

Yardım Programından Kimler Faydalanamaz

Türk vatandaşlığı bulunmayanlar, Mavi Kart sahipleri ve Türkiye de ikamet etmeyenlerin, Memur, kamu işçisi, noter, muhtar olarak çalışan yada yurtdışında çalışan yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olanlar ve bu kişilerin yaşadığı hanelerde program kapsamında hak sahibi olamayacaklardır. Cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ve tutuklular, öğrenici yurtlarında kalan öğrenciler ,yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunanlar ve zorunlu askerlik görevinin ifa eden er/erbaş statüsündeki askerlerin başvuruları hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler kapsam dışıdır.

Başvurular Nasıl Yapılacak

Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yapan vatandaşın yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Vakıflara yapılabilir.

Başvuruların Değerlendirilmesi

E-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurular Bütünleşik Sistem üzerinden ön elemeye tabi tutulur. Elemeden geçen başvurular yerleşim yerlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına iletilecek olup bu ön eleme işlemi doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvuruların kabul işlemleri esnasında da yapılacaktır.

Hak sahipliği kararı

Yardım Başvuruları Mütevelli Heyetinin Kararına istinaden Hane gelirine göre hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması ve Muhtaç olduğu anlaşılan hanelerin başvuruları kabul edilir,aksi halde yardım başvurusu reddedilir.”

Editör: TE Bilişim