BEBKA Sosyal Gelişim Destek Programı (SOGEP) kapsamında finanse edilen “Modern Seralar Kadın Eli İle Filizleniyor” Projesi kapsamında kadınlara yönelik sera ve fide yetiştiricilik eğitimi düzenlendi.

Osmaneli Belediyesinden yapılan açıklamada, “Proje, Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmektedir. Proje kapsamında 6600 M2 alanda ilimizin ilk modern fide yetiştiricilik tesisi kurulmaktadır.” denildi.

Proje kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Tarım İl ve Orman İl müdürlüğü personel ve akademisyenleri tarafından Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezince, serada çalışmak isteyen kadınlara yönelik fide yetiştiricilik eğitimleri düzenlendi. Osmaneli Belediyesi organizasyonunda 40 saat olarak düzenlenen sera eğitimlerine 50 kadın katıldı. Fide harcı hazırlama, örtü altı sistemleri kurma, sera içi üretim ortamlarını tesis etme ve fide yetiştiriciliği konuları ele alındı.

Editör: TE Bilişim