Osmaneli'de hızla yükselen sanayileşme faaliyetleri her geçen gün yeni tesislerle kendini gösterirken, Has Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kuba Motor Osmaneli OSB'de yatırıma başladı.

Organize Sanayi Bölgesinden yer alarak inşaat çalışmalarını başlatan Has Çelik ve Sanayi AŞ, ile Kuba Motor hızla tesislerini tamamlamak için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Münür Şahin her iki şirketin yöneticilerine ziyaret gerçekleştirirken, inşaat çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Başkan Şahin,incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Temelleri 1968 yılında onursal Başkan Hasan Faydasıçok tarafından atılan Hasçelik, 2017 yılına kadar vasıflı çelik ve parlak çelik üreticisi ve tedarikçisi olarak faaliyetlerini tek çatı altında sürdürdü. Mart 2017 itibariyle bu faaliyetlerini, Faydasıçok Holding’e bağlı farklı grup şirketlerde sürdürmeye başladı.

Diğer taraftan Kuba Motor,Türkiye’nin en büyük organize sanayilerinden Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 35.000 metrekare kapalı alanda, yıllık 120.000 adet motosiklet üretim kapasitesi ile 2004 yılından bu yana hizmet veren, kurulduğu günden bugüne motosiklet sektörüne yön vermeyi başaran, Türkiye’nin lider motosiklet markalarından biridir. 250 kişilik idari ve üretim birimleriyle Avrupa ve dünya standartlarında teknolojik donanımıyla hizmet veren firmamız, tüm gücü ve kararlılığı ile istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim