Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,bir şarkısı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Sezen Aksu’ya tepki gösterdi.

Başkan Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Son günlerde siyasetçi ve sanatçı geçinen bazı zavallıların paylaşımlarını hayretle görüyoruz.Şühesiz ki Allah onların cezasını mutlaka verecektir.Peygamberler, ayetler ve dinî değerlerle alay etmenin inkâr ile eş değerde olduğunu inanalar bilir. Çünkü cehenneme atılış sebebi olarak iki şey zikredilmiştir: Biri inkâr diğeri alaydır.

“Allah size Kitapta (Kur’an’da), “Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi halde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.” (Nisa, 140; bk. En’am, 68)

Unutmamalıyızki; peygamber, Kur’an, ayetler ve dinî değerlerle alay etmek, insanlık onuru ile bağdaşmayan, geçmişten günümüze mümin olmayanların sergilediği bir davranıştır. Mümin insanlarla, (Hucurat, 11) hiçbir dinî değer ve kutsallarla alay etmediği gibi, alay edenleri de tasvip etmez, onları dost edinmez. Alaylarına karşı duyarsız kalmaz, gereken medenî tepkisini gösterir. En azından dinî değerlerle alay edilen mecliste durmaz ve onları tasvip etmez.

“Ayetlerde yüce Allah, müminlere seslenerek dinî değerleri alaya alanları dost ve sırdaş edinmemelerini, ilâhî emir ve yasaklara riayet etmek suretiyle, Allah’a karşı gelmekten sakınmalarını emretmektedir.”

Peygamber, Kur’an, ayetler ve dinî değerlerle alay etmek, insanlık onuru ile bağdaşmayan, geçmişten günümüze mümin olmayanların sergilediği bir davranıştır. Mümin insanlarla, hiçbir dinî değer ve kutsallarla alay etmediği gibi, alay edenleri de tasvip etmez, onları dost edinmez.

Günümüzde de ‘müslümanım’ diyen herkes, kendilerini toplumun üzerinde gören bazı siyasetçi ve sanatçı geçinen kişilikleri bozuk zavallılara karşı duyarsız kalamaz.Bu densizlere gereken dersi ve tepkiyi en sert şekilde göstermek durumundayız.Saygılarımla.”

Editör: TE Bilişim