Osmaneli ilçesi Kızılöz köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangı ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.

İlçeye bağlı Armutlu yangın kulesinde gözetleme görevlileri gök gürültüsü ve şimşeklerin çaktığı sırada ormanlık alanlarda yıldırım düşme tehlikesine karşı ormanlık alanları izlemeye devam ederken Kızılöz köyü Erenler ile taşoluk mevki arasında dumanı görmesi üzerine ekiplere haber verdi.

Orman İşletme Şefliğine bağlı yangına ilk müdahale aracı ve 1 arazöz ile ekipler, yolu olmayan ormanlık alanda 350 metre hortum çekerek yangına müdahale etme sonucunda blok ormanı yanmaktan kurtardı.Osmaneli Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin de destek verdiği orman yangınının kısa sürede söndürülmesi büyük bir faciayı önledi.

Bölgede yangın söndürme sonrasında bir süre soğutma çalışması yürütüldü.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin:"Çok kritik ve itfaiyelerin direkt girmelerinin mümkün olmadığı orman alanına orman kulemizin uyarısıyla hemen müdahale eden Osmaneli Orman İşletme Şefimize ve personeline,Osmaneli Belediyesi İtfaiye ekibine,çevre ilçelerden gelen orman ekiplerine,İlçe Jandarma Komutanlığımıza,Kızılöz Köyümüz Muhtarı ve köylülerimize çok teşekkür ediyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim