Covid 19 nedeniyle ara verilen "18.Geleneksel Oğulpaşa Yayla Şenlikleri" bu yıl Osmaneli Belediyesi katkılarıyla, Oğulpaşa Muhtarlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü destekleri ile yapıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği organizasyona Osmaneli halkı ve çevre il-ilçeler den gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Geleneksel hale gelen organizasyon Kuran-ı Kerim okunarak başladı. Osmaneli müftüsünün yaptırdığı dua sonrası şifalı bulgur pilavı dağıtıldı.

Açılış konuşmaları sonrası karakucak güreşlerine geçildi. Değişik yaş kategorilerinde 300 sporcunun katıldığı güreşlerde seyirciler zevkli anlar yaşadı. Osmaneli Belediyesi güreş takımı da organizasyonda gösteri güreşleri yaptı.

Baş Pehlivanlığı Lasin'li Ali Rıza Pehlivanın aldığı güreşler sonrası ödülleri Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım takdim etti.

Osmaneli Belediyesi 18. Geleneksel Oğulpaşa Yayla Şenliklerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “18. Geleneksel Oğulpaşa Yayla Şenlikleri’nde vatandaşlarımızla ve spor severler ile bir araya geldik. Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya, milletvekili Yaşar Tüzün, Kaymakamımız Yüksel Ünal, Belediye Başkanımız Münür Şahin, İl Başkanımız Serkan Yıldırım,İlçe Başkanımız Şavan Güdem,Siyasi parti Başkanları, komşu İlçe Belediye Başkanları , sivil toplum kuruluşları ve Başkanları,Kurum müdürleri, spor severler ve kalabalık bir vatandaşların katılımı ile bu yıl 18. geleneksel Oğulpaşa Yayla şenliklerinde vatandaşlarımız bir araya geldi.Halkımızın büyük ilgi gösterdiği şenlikler çoşkulu geçti.

Başkanımız Münür Şahin;Tertip Komitesi Başkanı İbrahim Polat ve Muhtarımıza ve de tüm sponsorlarımıza,emeği gecen herkese ve katılımları için Bilecik Valimize teşekkür etti.”

Editör: TE Bilişim