ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-BİLECİK DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
 

BİLECİK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ OSMANELİ ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ 2023 YILI SUNİ GENÇLEŞTİRME SAHALARINDA MAKİNELİ ARAZİ ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMET ALIMI İŞİ hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.  İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN

:

2023/514911

1-İdarenin

a) Adı

:

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ-BİLECİK DİĞER ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

b) Adresi

:

ERTUGRULGAZI MAHALLESI ERTUGRULGAZI CADDESI NO:4 11100 BİLECİK MERKEZ/BİLECİK

c) Telefon ve faks numarası

:

2282121137 - 2282121291

ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası

:

https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu hizmet alımın

a) Adı

:

BİLECİK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ OSMANELİ ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ 2023 YILI SUNİ GENÇLEŞTİRME SAHALARINDA MAKİNELİ ARAZİ ARAZİ HAZIRLIĞI HİZMET ALIMI İŞİ

b) Niteliği, türü ve miktarı

:

Ekskavatörle gradoni şeklinde toprak işlemesi (Buror Teras) 138 Km, Arazi Aplike 138 Km.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

c) Yapılacağı/teslim edileceği yer

:

Osmaneli Orman İşletme Şefliği 66, 86, 131, 176 Nolu Bölmeler

ç) Süresi/teslim tarihi

:

İşe başlama tarihinden itibaren 60(Altmış) gündür

d) İşe başlama tarihi

:

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 3 gün içinde işe başlanacaktır.

3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati

:

12.06.2023 - 10:30

b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres)

:

Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü İhale Salonu

4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.1.3. İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler,

İhale konusu iş, 29/6/2006 tarihli ve  5531 sayılı “Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun ”un 4 üncü maddesi 1 inci fıkrası (a) bendi kapsamına giren orman mühendisleri ile orman yüksek mühendislerinin mesleki faaliyet konularından olması, bu işin 5531 sayılı Kanun’un 5 inci maddesine göre, Orman Mühendisleri Odasınca yetkilendirilen, danışmanlık  hizmet sunucuları orman mühendisi ve orman yüksek mühendisi ünvanlı meslek mensuplarının hak ve yetkisinde bulunması, bu meslek mensuplarının 5531 sayılı Kanunun 7 inci ve 8 inci maddelerine dayanarak yürürlüğe konulan “Ormancılık ve Orman Ürünleri Bürolarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönetmeliği” nin 12 inci ve 13 üncü maddelerine göre kurdukları, Orman Mühendisleri Odasından tescilli, Serbest Ormancılık Büroları, Serbest Yeminli Ormancılık Büroları, Serbest Ormancılık Şirketleri, Serbest Yeminli Ormancılık Şirketleri, Serbest Ormancılık ve Orman Ürünleri Büroları, Serbest Yeminli Ormancılık ve Orman Ürünleri Büroları, Serbest Ormancılık ve Orman Ürünleri Şirketi, Serbest Ormancılık Ortaklık Büroları, Serbest Ormancılık ve Orman Ürünleri Ortaklık Büroları ve Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanan şirket senedinde, 5531 sayılı Kanunda sayılan ormancılık, orman ve ağaç endüstrisi faaliyet konularına yer veren ve bu konularda, hizmet akdi ile serbest meslek mensubu çalıştırarak veya ortaklık yapan diğer şirketlerin iştigal sahalarına girmektedir.Bunun yanında bünyesinde Serbest Meslek Mensubu Orman Mühendisi ve/veya Orman Yüksek Mühendisi çalıştıran Ormancılık Kooperatifleride ihaleye katılabilecektir.

-Buna göre, istekli serbest ormancılık büro ve şirketinin, diğer şirketlerin ve Ormancılık kooperatiflerinin; ihale konusu işi yerine getirmesi için,ilgili ihale yönetmeliğinde belirtilen (sicil,izin,ruhsat vb) belgelerin karşılığı ve ihale tarihinde büro ve şirketin faal olduğunu gösteren, 5531 sayılı kanunun 4. ve 5. maddelerindeki orman mühendisliği konularına ait ihaleli işleri için düzenlenen, Orman Mühendisleri Odasından alınmış "Serbest Ormancılık/Orman Ürünleri/Büro ve Şirketi Oda Tescil ve 5531 Sayılı Kanuna Ait Mesleki Faaliyet İhale Yetkinlik Belgesi"ni yeterlik bilgileri tablosunda beyan etmek zorundadır.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İdare tarafından ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin kriter belirtilmemiştir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:

Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin % 30 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler .

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

4.4.1.

Bu ihalede benzer iş olarak; tek sözleşmeye bağlanmış Ağaçlandırma, Silvikültür, Toprak Muhafaza ve Erozyon Kontrolü çalışmalarında yapılan makinalı arazi hazırlığı (toprak işleme) işleri benzer iş olarak kabul edecektir.

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

14.Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15. Diğer hususlar:

İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (R) : Diğer Hizmetler/0,71
Aşırı düşük teklif değerlendirme yöntemi : Sınır değerin altında teklif sunan isteklilerin teklifleri açıklama istenilmeksizin reddedilecektir.

-Yüklenici bu işte en az 2 adet mini ekskavatör kullanacaktır. -Yüklenici ekskavatörlere ait Hizmet İşleri Uygulama Yönetmeliğinin 41 inci maddesinde belirtilen belgelerini sözleşme imzalanmadan önce idareye vermek zorundadır. -Yüklenici işe başlama tarihinden işin bitime kadar Orman Mühendisleri Odasına kayıtlı 1 adet Orman Yüksek Mühendisini veya Orman Mühendisini işin başında bulundurmak zorundadır. - Yüklenici sözleşme kapsamındaki işleri 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine uygun olarak yerine getirecektir. Yüklenici, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapmak, işin kişilere uygun hale getirilmesi için işyerlerinin tasarımı ile iş ekipmanı, çalışma şekli ve üretim metotlarının seçiminde özen göstermek, özellikle tekdüze çalışma ve üretim temposunun sağlık ve güvenliğe olumsuz etkilerini önlemek, önlenemiyor ise en aza indirecek tedbirlerin alınması, teknolojik gelişmeleri takip etmek suretiyle iş yerleri, iş yerinde kullanılan araç ve gereçlerinden kaynaklanacak kazaların önlenmesine yönelik olarak gerekli tedbirlerin hususlarını da dikkate alarak, almak ve uygulamak zorundadır. Yüklenici teknik şartnamede belirtilen Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanunun Uygulanma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5.maddesi uyarınca işin başında ve iş süresince odaya kayıtlı ve ruhsatlı 1 Adet Orman Mühendisi veya Orman Yüksek Mühendisi bulundurulacaktır. Yüklenici çalıştıracağı mühendise ait Orman Mühendisleri Odasından bu iş için alınmış Oda Kayıt Belgesini sözleşme imzalanmadan önce İdareye sunacaktır.

#ilangovtr Basın No ILN01835422