Talha Güney

Kurban Bayramı yaklaşırken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilimizdeki kurbanlık hayvan istatistiklerini ve kurban alırken dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. İlimizde 17.000 küçükbaş, 3500 büyükbaş hayvan olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bayram boyunca 4 nöbetçi veteriner görevlendireceğini açıkladı.  Vatandaşların hayvanlarda çıkabilecek hastalıklı durumlarda müdürlüğü arayarak yardım isteyebileceği belirtilirken şu açıklama yapıldı:

Kurbanın Erkek Olanı Tercih Edilmeli

Kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek noktalar ise şunlar; dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili olması, gebe olmaması, veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı olması, kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaşların ise nakil belgesinin olması, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi, sığırların iki yaşını doldurmuş olması dikkat edilmesi gereken noktalardan.

Kurban Kesim Yerleri

Kurbanlar, şehirlerde kesimhane ve kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde; köyler ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise kendi bahçelerinde kesilecek ve çevreye zarar verilmeyecek. Cadde, sokak ve park gibi toplumsal alanlarda kurban kesilmesi yasak olacak.

Halk Ve Hayvan Sağlığı 

Hayvan kesimleri yapıldıktan sonra kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelerde bırakılmayacak, evcil ve yabani hayvanlara verilmeyerek, derin çukurlara gömülecek.

 

 

Editör: TE Bilişim