Rock & Metal müziğin en hoşuma giden yanlarından birisi alt metni kuvvetli parçalar içermesi, çarpıcı albüm kapakları ve tıpkı Blues gibi “Şeytanın Müziği” olmasıdır.

(Hristiyanlıktaki teslis gibi oldu üçün “ bir”leşmesi)

Örnek vermem gerekirse;

Tool grubunun çıkardığı  “aenima”  adlı albüm. Bu albümün ismi Carl Gustav Jung un sıklıkla kullandığı “anima” terimi ile medikal bir prosedür olan Enema(Clyster)  ile birleşiminden gelir.

İngiliz metal grubu Cradle of Filth’ in “Funeral in Carpathia ”isimli şarkısı ise Vlad Tepeş nam-ı diğer Drakula ' nın ağzından yazılmıştır.

Iron Maiden “Fear of darkness” ta karanlık korkusunu anlatırken Ozzy Osbourne   “Mr. Crowley ”de Aleister Crowley’i yazmıştır.

Bu topraklardan çıkması ile övünebileceğim Pentagram gurubunun “Lion in a Cage ” şarkısı Padişah Üçüncü Osman’ın  Ekber ve Erşed sistemi (Diğer adıyla kafes sistemi) yüzünden izole geçen hayatının kendisinin üzerinde yarattığı duyguları anlatır.

Nefret, kin, öfkeyle dolup taşan yürek. Gerilen sinirler, yiten akli denge ve hepimizin kurduğu keşkeli cümleler, düşünceler..

Şarkıda geçen, Ekber ve Erşed sistemi öncesine vurgu yaparak “ Wish that I had been born long before” cümlesi yani Çok daha önce doğmayı dilerdim. Ya siz?

Sizi bilmem ama ben ne zaman doğmak isterdim?

Gelecek belirsiz Geçmiş bulanıktır. Biraz tarih karıştıran herkes çok net görecektir bireysel mutluluğa etki eden olsa da herkese mutluluk verebilen bir dönem olmadı, olacağını da sanmıyorum.

Çünkü mutluluk görece bir kavram birinin mutluluğu da diğerinin mutsuzluğu üzerine olabiliyor. Görece olmayan şey ise Özgürlüğün ve Akılcılığın olmadığı her yerin Cehennem olacağıdır. Dünya haritasını açın göreceksiniz nerede refah nerede kan ve gözyaşı hakim.

Bilmek ne fayda görmek ne fayda “Kafesteki aslan” olduktan sonra

Bugün Türkiye’nin pek çok açıdan içler acısı halini gören kimseler böyledir işte.