2021 yılı Aralık ayı sonunda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklikler Bilecik'te de meyvesini vermeye başladı. Düzenleme sonrası il merkezi ve ilçelerde mesleki eğitimmerkezlerine kayıtlı öğrenci sayısında artış yaşandı.

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştırmaya ve istihdam artışına katkı vermeye devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde de meslek liselerinde 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan birinci değişikliğe göre mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin üçte biri kadar ücretin tamamı artık devlet tarafından ödeniyor.

İkinci değişiklik ile de üçüncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret asgari ücretin üçte birinden artık asgari ücretin yarısına yükseltildi. İlimizde de Mesleki Eğitim-İstihdamı ilişkisinde Yeni Döneme girilirken, 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeler, mesleki eğitim merkezlerini güçlendirerek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinde yeni bir dönemi de başlatmış oldu. Artık mesleki eğitim merkezleri hem işverenler hem de kısa sürede işgücü piyasasına geçmek isteyen gençler için çok cazip bir ilerici model hâline geldi. İlk kez mesleki eğitimde hem işveren hem de gençler için cazip bir  mekanizma oluşturulmuş oldu.

Tüm ülkede olduğu gibi Bilecik'te de OSB'lerde mesleki eğitim merkezleri ve irtibat noktalarının kurulumları da tamamlandı. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda sayının artması da bekleniyor. Özellikle genç işsizliğin azaltılmasında çok önemli bir fırsat mesleki eğitim merkezleri üzerinden ortaya çıkarken, bu sürece emek veren Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür edildi.

Editör: TE Bilişim