Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması sonrası olağanüstü toplanan Bilecik Belediyesi Meclisi’nde yapılan seçimde yeni Belediye Başkan vekili CHP’den Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

Başkan Şahin'in Belediye’de yaşanan rüşvet olayı sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından kamuoyu sürecin nasıl geçeceğini merak ediyordu.

Semih Şahin’in görevinden Bakanlık kararı ile uzaklaştırılması sonrası boşalan Başkanlık makamına kısa bir süre Meclis vekili olan Sadık Kaya bakarken, Vali Kemal Kızılkaya’nın Meclisin olağanüstü toplanması yönünde gönderdiği tebligat sonrası Bilecik Belediye Meclisi 3 Mart 2022 tarihinde saat 14:00'de toplanarak kendi içerisinde yeni Başkanı’nı belirledi.

13 CHP, 6 AK Parti, 4 MHP, 3 İYİ Partili Meclis üyesinin bulunduğu Bilecik Belediyesi Meclisi’nde sayı üstünlüğünü elinde bulunduran ve seçimi kazanan CHP’nin kendi Meclis üyeleri arasından belirlediği Muharrem Tüfekçioğlu Bilecik’in yeni Belediye Başkanı vekili oldu.

Başkanlık seçimi öncesi CHP’li Meclis üyelerinin İl Başkanlığı’nda kendi aralarından yaptıkları aday belirleme seçiminde Hüseyin Yıldız, Melek Mızrak Subaşı, Soner Olgun ve Muharrem Tüfekçioğlu adaylıklarını açıklarken, iki turlu seçimde 8 oyu alan Muharrem Tüfekçioğlu, Meclis’te yapılacak seçimde CHP’nin yeni Belediye Başkanı adayı olarak belirlenmişti.

Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin geçtiğimiz günlerde yaptıkları basın açıklaması ile kendi içlerinden belirledikleri Başkan adayının arkasında durarak kenetlenecekleri sözünü vermeleri sonrasında bu durum Meclis’te yapılan seçimlere de yansıdı.

Belediye Meclisi’nde yapılan seçimlerde CHP’den Muharrem Tüfekçioğlu ile AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Çetin Kaya Başkanlık için aday oldu.

3 turlu oylama ile yapılan seçimlerde ilk turda salt çoğunluk olan 18 oy alınması gereken seçimde Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy, Çetin Kaya 10 oy aldı.

Yapılan 2. Tur oylamada da sonuçlarda değişiklik olmadı. Üçüncü turda yapılan seçimde aranan salt çoğunluk oyu olan 14 oya karşılık Muharrem Tüfekçioğlu aldığı 15 oyla Bilecik Belediyesi’nin yeni Başkan vekili seçilirken, Çetin Kaya 10 oy aldı.

CHP’nin adayı olarak seçime giren ve kazanan Muharrem Tüfekçioğlu, Meclis’te bulunan tüm Meclis üyelerini gezerek tek tek tokalaştı.

Teşekkür konuşması yapan Muharrem Tüfekçioğlu, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmek için çalışacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim