İlçede restorasyonların yapılarak tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin ortaya çıkması amaçlanırken, evlerin dış cephelerinde, evlerin avlularında ve bahçelerinde tarihi dokuya uygun olarak restore çalışmaları başlatıldı.


Evlerin çatılarında, ön cephelerinde, pencere ve kapılarında, dış yüzeylerinde 'karkas' diye tabir edilen bölümlerinde birçok iyileştirme yapılırken, Gölpazarı’nın tarihi yapısına uygun olarak restorasyonu sürdürülen evler, ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecek.


Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, “sokak sağlıklaştırma projemiz ilçemizde tüm hızıyla sürdürülüyor. Mevcut projeye uygun, evlerin aslını bozmadan restore ediyoruz. Bir sonraki kuşaklara aktarabilmek adına yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız ile tarihi evler yepyeni bir görnüme kavuşacak ve buda ilçeye turistlerin gelmesini sağlayacak. Gölpazarı artık canlanmaya başladı, evleri güzelleşmeye başladı. İlçemize ilgi her geçen gün arttıkça Gölpazarı her türlü değer kazanacak.


Hediyelik ürünler, yöresel ürünler de gelen misafirlere, turistlere tanıtılarak Böylelikle hem yapılar sağlamlaşacak, hem de hane halklarına katkı getirecek işletmeler hayata geçirilecek. Herşey çok daha güzel bir Göl­pa­za­rı için” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim