İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine ve din görevlilerine yönelik hizmetçi eğitim semineri düzenleniyor.

Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen seminerlere İl Müftüsü Ali Erhun, Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu ve yaz Kur’an kurslarında görev alacak personel katıldı. Seminer Şerifpaşa Cami İmam Hatibi Adil Yücel’in Kur’an –ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, “Çocuklarımızın dinimizi öğrenmesi hususunda başlıca sorumluluk bizlerindir. Pratik olarak gündelik hayata taşınabilecek bilgiler verelim ve çocuklarımıza camiyi sevdirelim. Sevdirelim ki çocuklarımızın sizinle, camiyle, Allah’la (cc) Peygamberle (sav) arasında sevgi bağları oluşsun. Unutmayalım ki ülkemizde vatandaşlarımızın dini hayatını, yaz Kur’an Kurslarında öğrendikleri bilgileri şekillendiriyor. Bizler bu işe gönül veren kişiler olarak çalışmalı aynı zamanda da bunun bizlerin görevi olduğunu unutmamalıyız” dedi.

İki gün boyunca devam edecek seminerde; “2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”, “Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim”, “Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler”, “Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat”, “Sınıf Yönetimi”, “Mahremiyet Eğitimi” ve “Din Eğitiminde Drama” gibi konularda sunumlar eşliğinde bilgi verilecek.

Editör: TE Bilişim