Mermer taşıyan tırların köy yollarını bozduğunu ve vatandaşların bu durumdan şikayetçi olduğunu daha önce pek çok kez yazdık. Özellikle Gölpazarı yolunda çekilmiş bir fotoğrafta, üzerindeki ağır mermer bloğuyla yola batmış bir tırın fotoğrafını yayınlamış ve “YOLLAR HARAP” başlıklı haberimizde bölge halkının tepkisini yetkililere duyurmaya çalışmıştık. Konunun birkaç kez gazetemizde yer almasının ardından yetkililerden açıklama gelmiş ve tüm köy yollarının sırasıyla asfaltlanacağı belirtilmişti.

İlk haberimizin üzerinden 2 yıldan uzun bir süre geçmişken, Gölpazarı’nın Şahinler, Kasımlar, Karacalar ve Bayat köyleri arasında bulunan köy yolunda altyapı zemin sağlamlaştırılması, yağmur ve sel taşkınları için büz ve menfez çalışmaları tamamlandı ve bölgenin ilk etap köy yolu asfaltlandı.

Köylerine ve evlerine ulaşma konusunda uzun süre büyük sıkıntı yaşayan bölge halkı, yapılan yol çalışmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı. Gelişmeyi gazetemize bildiren köy muhtarları ve bölge sakinleri, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve yapım çalışmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

2013 yılından bir fotoğraf

Editör: TE Bilişim