Gölpazarı ilçesinde Ceviz Ayıklama ve Kurutma Tesisi devreye girdi.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, BEBKA 2021 Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında yapılan Ceviz Ayıklama ve Kurutma Tesisi’ni gezerek, tesis hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Tesis, Gölpazarı’nın önemli bir değeri olan cevizin ayıklanma ve kurutma işlemlerini modern bir yöntemle gerçekleştiriyor. Tesisin şu anda aktif olduğunu ve yoğun bir rağbet gördüğü belirten Başkan Suer, şöyle konuştu:

Cevizin anavatanı Gölpazarı yeni bir işletmeye kavuştu. Biz burada BEBKA, Özel İdaremiz, Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, Tarım İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odamız işbirliği ile güzel bir tesisi hayata geçiriyoruz. Çiftçilerimizin getirdiği yeşil cevizler burada ayıklanıp kurutuluyor. Modern bir yöntemle yapılan işlemler ile cevizimizin kalitesi de yükseliyor. Örneğin kuru ceviz için haftalarca beklememiz gerekirdi ama şimdi çiftçimiz buraya yaş cevizini getirecek ve çok kısa bir sürede kuru olarak alacak ve pazarda daha iyi bir şekilde satacak. Bu işletmeler, çiftçimiz için var. Çiftçimiz daha fazla eksin, biçsin, daha fazla ürün elde etsin diye var. Üretmiş olduğu bu kaliteli cevizi daha iyi pazarlasın ve gün sonunda da daha fazla gelir elde edebilsin diye var.

Bu projeyi daha da anlamlı hale getirecek olan Soğuk Hava deposu projemizde hayata geçiyor, bunun da müjdesini vermiş olalım. Bunlar Gölpazarı’nda bir ilk. Soğuk hava depomuzu devreye aldığımızda Burada bir yığılma olacağı için yeşil ceviz ilk olarak soğuk hava deposuna gidecek. Buradaki iş programına göre biz buraya peyder pey gelecek ve kaliteli cevizimiz sizlerin sofralarına kadar getirmiş olacağız.”

Editör: TE Bilişim