Bazı Belediyelerdeki ekonomik sıkıntıların son zamanlarda had safhaya çıkmaya başladığı iddia edilirken, bu Belediyelerden birinin de Gölpazarı Belediyesi olduğu gözleniyor. Borçları yüzünden Belediye’nin gayrimenkullerini satışa çıkardığı gözlendi.

Oysa ki daha önceki CHP döneminde  Belediye’nin borcunun çok olduğu, birçok hizmet ve projesine rağmen, hizmet yapamadığı gerekçesi ve iktidar partisinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez faktörü ile Belediye AK Parti’ye geçmişti fakat bu durum “Bakan var diye AK Parti’ye oy verdiler ne değişti?” dedirttirdi.

Gölpazarı halkı yıllardır alamadığı  hizmeti iktidar döneminde alacağını ve Belediye’nin borç batağından kurtulacağını umdu fakat ne var ki Belediye’de değişen birşey olmadı ve Belediye’nin borcunun azalacağına arttığı iddia edildi. Hatta Meclis’ten alınan yetki ile Belediye’nin gayrimenkulleri satışa çıkarıldı.

Bakan faktörü nerede kaldı?

Gölpazarılı olan ve memleketlileri tarafından çok sevilen, sürekli memleketine gelip giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Belediye seçimlerinde ilçesine gelerek Gölpazarı halkına bir takım vaatlerde bulunmuştu.  

2 dönem CHP’de olan ve son zamanlarda borcu olduğu ayrıca hizmet yapamadığı iddiası ile Belediye yönetimi AK Parti’ye geçmişti.

Ne var ki aradan geçen 3 yıllık sürede Gölpazarı’nda değişen pek birşey olmadığı gözlenirken en önemli ise Belediye’nin borçlarında bir değişiklik olmaması düşündürücü bulundu.

Kamu borçlarını ödeyemedi, yapılandırma bozuldu

2022 yılında 23 milyon TL bütçe belirleyen Gölpazarı Belediyesi’nde  yapılandırılan kamu borçlarının ödenemediği için yapılandırmanın bozulduğu Maliye tarafından yeniden kesinti yapılmaya başlanınca da yeniden yapılandırıldığı iddia edildi.

Belediye’nin gayrimenkulleri satışa çıkarıldı

Borçları artan ve borçlarını ödemekte zorlandığı iddiası ile Gölpazarı Belediyesi’nin Meclis’ten yetki alarak Belediye’ye ait tarla ve arsa satmaya başladığı öğrenildi. Önceki gün belediyenin gayrimenkullerinin ihale ile satışa çıktığı fakat alıcı bulunamadığı, ileri tarihte yeniden ihaleye çıkılacağı duyuruldu.

Başkan Hayri Suer’in gayretlerinin Gölpazarı halkı tarafından gözlendiği fakat iktidar parti Belediyesi olmasına rağmen gerekli desteği alamadığı ve bu kapsamda Bakan Dönmez’in de kendi ilçesine gerektiği desteği vermediği iddia ediliyor.

Bu kapsamda Gölpazarı halkı çok sevip saydıkları memleketlileri Bakan Fatih Dönmez’den ilçesinin sorunları ile daha yakından ilgilenmesini beklerken özellikle Belediye’nin borçlarına bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Editör: TE Bilişim