İlçe Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Belediye Başkanı Hayri Suer, protokol üyeleri ile birlikte yaya geçitlerinin önemini vurgulamak amacıyla Gazimihal İlköğretim Okulu öğrencileri ile okul önünde bulunan yaya geçidinde biraraya geldi.

Öğrencilerle yaya geçitleri üzerinde farkındalık sağlamak amacıyla yürüyüş yapan ve etkinlik gerçekleştiren protokol üyeleri, ellerinde bulunan bayraklarla ve pankartlarla trafikte yaya önceliğine dikkat çektiler.

Belediye Başkanı Hayri Suer, “İçişleri Bakanlığımızca tüm ülke genelinde “yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı.

Bizde protokol üyelerimizle birlikte ilçemizde Gazimihal İlköğretim Okulu öğrencileri ile okul önünde bulunan yaya geçidinde biraraya gelerek yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü yayalara aittir diyerek etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Uygulama kapsamından ilçemizdeki yaya ve okul geçitlerinde işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanarak trafik ışığı bulunmayan trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “Önce Yaya” görsellerini yerleştireceğiz.

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesini amaçlıyoruz.

Bu konuda gerekli farkındalığı yarattığımıza ve ilçemizde sürücülerimizin kurallara ve yaya geçişinde öncelik hakkı tanıyarak konuya daha duyarlı yaklaşacaklarını düşünüyoruz. 

Unutmayalım; yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü yayalara aittir” dedi.

Editör: TE Bilişim