Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen ETKİM İstasyon Programı başvuruları, 19 Mayıs'a kadar devam edecek.
Bilecik’te programa, eğitim alanında yenilik değeri taşıyan, yüksek teknoloji içeren yeni bir ürün veya hizmet fikri olanlar, 19 Mayıs 2024 günü saat 17.00'ye kadar başvuru yapabilecek.
İlimizde de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve ODTÜ TEKNOKENT işbirliğiyle yürütülen "ETKİM İstasyon Programı" başvuruları devam ediyor.  
Temel amacı, eğitim sisteminin güncel ihtiyaçlarına çözüm sunacak yenilik ve ürünlerin geliştirilmesini sağlamak ve K12 seviyesinde çözümler aramak olan program ile Bilecik merkezi ve ilçelerde de okul, öğretmen ve öğrenci ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan, yerli ve milli yüksek teknoloji içeren girişim fikirleri kabul edilecek.
Programa, ilimizden de üniversitelerin 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden veya lisans mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 sene geçmiş genç girişimcilerden ya da herhangi bir süre kısıtı olmaksızın eğitim fakültelerinden mezun girişimcilerden oluşan en az 2, en fazla 4 kişiden oluşan ekipler katılım sağlayabilecek.
Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM), Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından ODTÜ Teknokent yerleşkesinde hayata geçirildi.
ETKİM, Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi ile başlattığı, eğitimde dijital dönüşüm hamlesinin önemli bir ayağını oluşturarak eğitim teknolojilerine yönelik yatırımların fark yaratan eğitim çıktılarına dönüşmesine odaklanmakta. Aynı zamanda eğitim teknolojileri sektörünü sahiplenerek girişimcileri desteklemeyi ve sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek paydaşlarla işbirliği içinde bulunmayı hedeflemekte.
ETKİM, 81 il ile birlikte Bilecik’te de “Geleceğimize benim de bir ETKİM olsun” diyen girişimcileri, araştırmacıları, eğitimcileri, öğrencileri ve destekleyici kuruluşları bir çatı altında birleştirerek eğitim teknolojileri ekosistemini güçlendirmeyi amaçlamakta. 
ETKİM’de, teknoloji destekli, öğrenci merkezli, aktif öğrenmeye dayalı öğretim senaryoları ETKİM'in Profesyonel Öğrenme Laboratuvarı’nda öğretmenler ve akademisyenlerin işbirliği ile hazırlanması,
Eğitim teknolojileri ve materyallerinin geliştirilmesi, test edilmesi ve eğitsel süreçlere entegrasyonu için Ar-Ge faaliyetleri, akademik çalışmalar, Ekosistem aktörleri arasında eşleştirme ve ortak çalışmalar,
Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi doğrultusunda "start-up" seviyesindeki girişimcilere kuluçka ve mentörlük desteği, Eğitim teknolojileri sektörünü izleyen, yönlendiren, küresel düzeyde tanıtan ve temsil eden bir çatı olma misyonu olarak göze çarpmakta. 
 

Kaynak: BİLECİK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ