Son haftalarda oldukça yağış alan bölgemizde sel baskınlarını meydana gelirken bu kapsamda Çokçapınar Köyü’nde DSİ tarafından kanal açma çalışmasının yapılacağı öğrenildi.

Can ve mal kaybının önüne geçmek amacıyla Bozüyük Kaymakamlığı’nın emri ile DSİ tarafından Çokçapınar Köyü’nde kanal açma çalışması yapılacağı için muhtarlıktan köylülere bu noktada yardımcı olmaları yönünde bir çağrı geldi.

Çokçapınar Köy Muhtarlığından Orta Mahalle ve köy altındaki dere kenarındaki tarla ve bahçe sahiplerine yönelik yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Sel baskınları ve taşkınların önüne geçilebilmesi için Bozüyük Kaymakamlığının emri ile DSİ tarafından kanal açma çalışması yapılacağından, DSİ makineleri köye gelinceye kadar köy içinde Orta Mahallede ve köy altında dere kenarındaki ağaçlar tarla ve bahçe sahipleri tarafından acele olarak en kısa süre içerisinde kesilecektir. Sahipleri tarafından kesilmeyen ağaçlar köy muhtarlığı tarafından kesilecektir. Bu son duyuru olup tekrar duyuru yapılmayacaktır. Bütün köy halkına duyurulur.”

SEL BASKINLARI BÜYÜK ZARAR VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Çokça pınar köyünde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel tarla, bahçe ve yollara zarar vermişti.
Öğleden sonra aniden bastıran aşırı yağmur, köy içerisinden geçen derenin taşması sonucu sele neden olurken bölgelerdeki ekili alanlar zarar görmüş ve köy yolunun bazı bölümlerinde de hasar oluşmuştu.

Editör: TE Bilişim