Türkiye'nin her bölgesinden STK'ların birleşerek kurduğu Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Eğitim Araştırma Dayanışma ve Kültür Federasyonu 1.Olağan Kongresi İstanbul'da yapıldı.

Bilecik il genelinde ve Bozüyük ilçesinde bulunan sivil toplum çalışmalarına, başkent Ankara'da da çeşitli STK'larda devam eden Nurcan Özçakır, bunlardan biri de Ankara'da yeralan, Çepni boyu Derneği Denetim Kurulu’nda görev alması üzerine, Türkiye'nin her bölgesinden STK'ların birleşerek kurduğu Oğuz Boyu Çepni Federasyonu 1. olağan kongrede Asil Yönetim Kurulu’na seçildi.

Anadolu'nun çeşitli illerinden oluşan geniş kapsamlı bir Yönetim Kurulu’nun oluştuğu kongrede Nurcan Özçakır, “Bozüyük Yörük Çepni köyünden biriyim, 24 Oğuz boyundan biri olan Çepni Federasyonu Yönetim Kurulu’nda görev almaktan mutlu olacağım ve birçok STK’da gönüllü olarak çalışıyorum.

Bilecik'i temsilen Çepni Federasyonu’nda da elinden geleni yapacağım. Türk Dünyası'na, Çepni boyuna, Kültür ve Dayanışma Federasyonu’na hayırlara vesile olması temennisi ile her platformda kentimizi temsil etmekten onur duyuyorum” dedi.

Özçakır, “bu anlamda Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu’nda Genel Başkanlık görevini alan Harun Özdemir ve tüm Yönetim Kurulu’na Genel Kurul’umuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadeleri ile başarılar diledi.

Federasyon Genel Başkanı Harun Özdemir "birçok alanda faaliyet gösteren çok farklı STK’lar var ve burası dernekler üstü, siyaset üstü tam bir kardeşlik topluluğudur, bütün Türkiye’yi kucaklayacak bir şekilde bir üst çatı olarak kaliteli bir anlayışla yoluna devam edecektir" şeklinde ifade etti

Editör: TE Bilişim