İnternet sitesi üzerinden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde oldu:

“5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince Oda ve Borsaların organ seçimleri bu yönetmelikle belirtilen esaslara uygun, olarak Ekim ayında başlar, Kasım ayında bitirilir.

Seçimlerde, Kanunun 83. maddesi ile yürürlükteki Organ Seçimleri Yönetmeliğinin 5. maddesi d bendi, 6. maddesi g bendi ve 8. maddesi hükümleri uyarınca meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerine seçmen olarak katılabilmek; meslek komiteleri ve meclise üye seçilebilmek için ticari ve sınai kazançlarından dolayı gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olma şartı arandığından üyelerimizin vergi kayıtlarının kontrol edilerek hatalı kayıtların düzeltilmesi gerekmektedir.

Aynı Kanun hükümleri uyarınca, Odamıza olan aidatlarını ödememeleri nedeniyle askı listesine alınan ve bu nedenle Odamız meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinmiş olan üyelerimizin seçimlere katılabilmeleri, aidat borçlarını ödeyerek askı listesinden çıkmaları halinde mümkün olacaktır.

Seçimlerde tüzel kişiler adına oy kullanacak gerçek kişilerin, yönetmelik gereğince tüzel kişiler adına temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili olması kanunen zorunludur. Bu hususların Odamız sicil kayıtlarından kontrolünün sağlanması gerekmektedir.

Üyelerimizin Vergi mükellefiyetleri ve borç durumlarına ilişkin oda kayıtları mesai saatleri dahilinde 30.09.2022 tarihine kadar kontrol etmeleri varsa eksiklik ve yanlışlıkları düzeltmek amacıyla vergi mükellefiyetini gösterir evrak ile birlikte firma yetkilisi tarafından Odamıza yazılı müracaatları gerekmektedir.

Bu ilan tüm üyelerimize vergi mükellefiyetlerine ve borç durumlarına ilişkin Oda kayıtlarını kontrol etmek üzere Odamıza davet niteliğindedir. Kayıtlarını düzeltmek üzere belirtilen süre içerisinde Odamıza müracaat etmeyen üyelerimiz Oda kayıtlarımızın doğruluğunu kabul etmiş sayılırlar.

Üyelerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için yukarıda belirtilen hususlara ilişkin kontrol ve işlemleri yapmaları, önemle duyurulur”

Editör: TE Bilişim