30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Törende konuşma gerçekleştiren Jandarma Teğmen Yusuf Yetişir, o gün olduğu gibi bugün de “Türk askerinin, bu uğurda aynı inanç ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” vurgusunu yaptı.

Cumhuriyet Meydanında protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZ YAŞAMA İRADESİNİ TÜM DÜNYAYA HAYKIRMIŞTIR”

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Jandarma Teğmen Yusuf Yetişir “Bugün, Yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, büyük önder başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde el ele omuz omuza vererek kazandığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran destansı bir zaferin 99’uncu yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı içindeyiz.” sözleriyle başladığı konuşmasında şunları aktardı:“Bu Büyük Zafer, yüce Türk ulusuna ve onun kahraman ordusuna kutlu olsun.Büyük Türk milleti ve kahraman ordumuz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, her karışı şehit kanıyla sulanmış, bin yıllık kutsal vatan topraklarımızı parçalayarak, milletimizin istikbal ve istiklalini hedef alan işgalci güçlere karşı, 26 Ağustos şafağında başlayan ve 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin makûs talihini yenerek, milletimizin bağımsız ve hür yaşama iradesi tüm dünyaya haykırılmıştır.

Her safhası büyük bir ustalıkla planlanmış, hazırlanılmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu muazzam harekâtla; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri taktik ve dehası, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarih sayfalarında asla unutulmayacak yerini almış, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda temel taşı olmuş ve dünyada diğer esaret altındaki uluslara da örnek teşkil etmiştir.

99 yıl önce,sayı,silah ve teknoloji olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında yüreğindeki vatan sevgisi,sarsılmaz iradesi ve üstün cesareti ile milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de bu uğurda aynı inanç ve azimle,canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu kan yine aynı kandır;bu ruh, yine aynı ruhtur.30 Ağustos zaferi Türk ordusuna “Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak,bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatı ile, güçlü ve dinamik personeli ile ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi,düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.Dünyasının sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman,her yerde ve her şartta verilecek görevlere ifaya hazırdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bize bu büyük zaferi kazandıran büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetimizin ölümsüz muhafızları aziz şehitlerimizi saygıyla,minnetle ve rahmetle anar,kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunarız.”

Ardından Edebali Ortaokulu öğrencileri Cansu Birinci ile Zeynep Gözel’in yüreğimizi kabartan şiirleri okunması ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim