Bilecik’te üniversitelere yerleşmek isteyen öğrenciler için YKS ek tercih süreci 13 Eylül tarihinde sona erecek.

ÖSYM tarafından açıklanan tarihlerin yanında YKS ek tercih kılavuzu da yayınlandı. Kılavuzda bölümlere göre başvurulabilecek boş kontenjanlar yer alırken, ilimizde üniversite adayı öğrenciler ek yerleştirmeler için tercih yapacaklar.

Ek yerleştirmede geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu senede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanların altında puanı olan adayın yerleştirilmesi beklenmiyor.

YKS ek tercih kılavuzu da yayınlanırken, ilimizde üniversite adayı öğrenciler için YKS ek yerleştirme tercihleri 13 Eylül tarihine kadar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Ek tercih ücreti 30 TL olarak belirlendi. Öğrenciler tercihlerini kılavuzda yeralan üniversite kontenjan ve puanlarına göre gerçekleştirecek.

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, 2022-2023 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak.

Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor. Ek yerleştirme işlemleri 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2022-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacak.

İlimizde adaylar, 2022-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini 13 Eylül’e kadar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklar. Tercih işlemleri 13 Eylül tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Editör: TE Bilişim