CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklamıştı.

 Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından CHP Genel Merkezi’ne çağrıldığı ve Şahin’in Disiplin Kurulu’na ifade vermek için Cumartesi günü Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayının ardından Belediye Başkanı Semih Şahin’in, CHP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı sonucunda parti Yüksek Disiplin Kurulu’na ihraç istemi iddiasıyla sevkedildiği öğrenilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini açıkladı.

Torun, yaptığı açıklamada, “Bilecik Belediyesi’nde yargıya intikal eden soruşturma süreci ile Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar, Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda; partimizin Yerel Yönetimler Heyeti, yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere bölgeye gönderilmiştir. Parti heyetimizin araştırmaları sonucunda kapsamlı bir rapor hazırlanmış ve Genel Merkezimize sunulmuştur.

Merkez Yönetim Kurulumuzun 16 Şubat 2022 tarihli toplantısında parti heyetimizce hazırlanan rapor ciddiyetle ele alınmıştır. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” demişti.

Semih Şahin, yeniden Genel Merkez’e çağırıldı

Diğer yandan, siyasi kulislerde geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in CHP Genel Merkezi’ne çağırıldığı ve Belediye’de yaşanan rüşvet olaylarına ilişkin bilgisine başvurulduğu ve hatta istifasının istendiği iddia edilirken, Semih Şahin’in ise istifa talebine Red cevabı verdiği de gelen iddialar arasında yerini almıştı. Hatta Başkan Şahin, yaptığı basın açıklamasında ihraç edilse bile Başkanlığı bırakmayacağını, İl Başkanı istedi diye kendisinin Başkan olmadığını söylemişti.

Başkan Şahin’in Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından  yeniden CHP Genel Merkezi’ne çağırıldığı, Başkan Şahin’in Cumartesi günü Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne giderek Disiplin Kurulu’na ifade verdiği gelen iddialar arasında.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Danışmanı ve Belediye iştiraki KAYI A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Erdağı, Belediye binasında bir müteahhitten ve işadamından yüklü miktarda rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalanmıştı.

Editör: TE Bilişim