Açıklamasında “İlimize yeni yatırımları çekmek, gençlerimize istihdam alanları açmak adına üzerimize düşeni yapacağız ve yeni yatırım yapmak üzere ilimize gelen kişi ve kurumlara rehberlik ederek onları ilimize yatırım yapmaya teşvik edeceğiz” diyen Keskin şu ifadelere yer verdi:

“Geniş bir katılımla gerçekleşen Bilecik TSO meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından, Odamızın Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Birlik Genel Kurul Delege seçimlerini de tamamlamış bulunmaktayız.

Öncelikle meslek komitesi üyeleri ve meclis üyeleri seçimlerinin yapıldığı 01 Nisan 2018 tarihinde odamızda kendilerini temsil edecek kişileri seçmek üzere oy kullanmaya gelen tüm üyelerimize seçimlere gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü çok teşekkür ederim. Seçimlerimizin yüksek bir katılım ile gerçekleşmesi bizleri mutlu etmiştir.

 Takip eden dönemde meclise seçilen üyelerimizin oyları ile Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Birlik Delegeleri seçilmiştir. Seçimlerde bana Yönetim Kurulu Başkanlığını layık gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma da buradan teşekkür etmek isterim.

Önümüzdeki dört yıl boyunca oda yönetiminde görev alacağımız ekibimizle beraber çok çalışarak Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını en iyi noktaya getirmek hedefi ile görevimize başladık. Üyelerimizin beklentilerini karşılamak, sorunlarına çözüm bulmak, mesleki faaliyetlerini geliştirmek, ilimizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi için yeni projeler üretmek adına çıktığımız bu yolda paydaş kurum ve kuruluşlarla ve üyelerimizle işbirliği içerisinde çalışmayı hedefledik ve bunu başaracağımıza inancımız tamdır.

Odaların temel yapı taşı olan meslek komitelerinin etkin bir şekilde çalışması ve aylık olağan toplantılarında meslek gruplarının beklentilerini tarafımıza aktarmaları en temel çalışma prensibimiz olacak. Komitelerden gelen her türlü öneri ve görüş tarafımızca dikkate alınacak ve çalışma programımıza dahil edilecektir. Bu şekilde katılımcı bir çalışma modeli uygulayarak üye memnuniyetini üst düzeyde tutmaya çalışacağız. Komitelerimizden gelecek her türlü görüş ve öneriyi kamu kurumları nezdinde dile getirecek ve takipçisi olacağız. Çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne üyelerimizin beklentilerini ileteceğiz ve konunun devletin üst makamlarına taşınması noktasında talepkar olacağız.

Görev süremiz içerisinde üyelerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmek adına eğitim programları düzenleyeceğiz. Üyelerimizden gelen eğitim taleplerini dikkate alarak eğitim takvimi oluşturacak ve bu takvime sadık kalarak üyelerimizin ve çalışanlarının niteliklerini artırmaya yönelik çaba sarf edeceğiz. Ayrıca üyelerimizin kendi alanlarındaki teknolojik yenilikleri ve uygulamaları takip edebilmeleri adına fuar katılım organizasyonları düzenleyeceğiz. Fuarları takip ederek düzenlenen fuarın hedef kitlesi olan üyelerimizin fuarlara katılımlarını sağlayacağız.

İlimizin ve üyelerimizin ekonomik ve sosyal olarak gelişimine katkı sunacak projeler üreterek Devletimizin ilgili kurumlarından alacağımız desteklerle bu projeleri hayata geçireceğiz ve uygulayıcısı olacağız. Bizden önceki yönetimler tarafından başlanmış olan projelerin takipçisi olacağız ve bu projelerin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacağız.

İlimize yeni yatırımları çekmek, gençlerimize istihdam alanları açmak adına üzerimize düşeni yapacağız ve yeni yatırım yapmak üzere ilimize gelen kişi ve kurumlara rehberlik ederek onları ilimize yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Ayrıca ilimizde bulunan kurum ve kuruluşların mevcut kapasitelerini artırma noktasında yapacakları her türlü faaliyette sonuna kadar destekçileri olacağız. Düzenleyeceğimiz Girişimcilik Eğitimleri ile yeni girişimciler ortaya çıkarma noktasında itici güç olacağız.

Kısaca odamızın kuruluş amaçlarına uygun olarak ve kuruluş kanunumuzun bizlere tanıdığı yetkiler çerçevesinde, yukarıda bahsetmiş olduğum faaliyetler benzeri, üyelerimizin ve ilimizin kalkınması anlamında daha bir çok fikir üreteceğiz ve hayata geçireceğiz. Üyelerimizden gelecek bildirimleri de dikkate alarak mesai mefhumu gözetmeden var gücümüzle çalışarak bulunduğumuz makamların hakkını vereceğiz.

Mevzuat ve kanunlar çerçevesinde üyelerimize en faydalı hizmetleri vereceğimizden üyelerimizin hiçbir şüphesi olmasın. Ben ve seçilen tüm arkadaşlarımız maddi bir getirisi olmayan bu makamlara, tamamen gönüllülük esası ile üyelerimize hizmet etmek üzere seçildik. İşimizden, ailemizden ve özel hayatımızdan feragat ederek vereceğimiz hizmetlerde üyelerimizin bizden desteklerini esirgememelerini, odamızca düzenlenecek faaliyetlere katılım sağlamalarını şahsım ve komitelerde ve mecliste yer alan arkadaşlarım adına rica ediyorum.

Kamuoyunun şunu bilmesini isterim ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır felsefesini benimsemiş 28 kişiden oluşan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinde görev yapan bu ekip kendilerini bu görevlere layık gören üyelerinin beklentilerini boşa çıkartmayacaktır. Üye memnuniyetinin sağlanması ve ilimizin gelişmesi anlamında ellerinden gelenin fazlasını yapacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri şahsım ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi adına saygıyla selamlıyor ve esenlikler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim