Yenişehir-Bilecik yolunda inceleme yapan ve şantiyede açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı sonunda yolun biteceğini söyledi. Yıllardır verilen sözler, Bakanların açıklamalarına karşılık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, bu sözü “yeni Bakan, yeni vaat” olarak algılandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik kent girişinde yapımı tamamlanan köprülü kavşak açılışının ardından Pazaryeri ilçesinde, ilçe belediye başkanlarıyla basına kapalı olarak bir araya geldi. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra toplam uzunluğu 40 kilometre olan Yenişehir-Bilecik-Osmaneli bölünmüş ve bitümlü sıcak kaplamalı yol projesinin şantiyesini ziyaret etti. Yatırımlarla Türkiye’yi küresel bir lojistik süper güç olma yoluna soktuklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Bu yolda da emin, hızlı ve planlı adımlarla ilerliyoruz. Sadece belli şehirlerimizin değil, ülkemizin dört köşesinde, bütünsel kalkınmanın ağlarını her bir yatırımla ilmek ilmek örüyoruz. Son 20 yılda yaptığımız yatırımlarımızın içinde yüzde 65’lik oranla büyük payı, karayolları projelerimiz almaktadır. Ülkemizin hedef ve yol haritalarını belirledik” dedi.

‘2053’DE BÖLÜNMÜŞ YOL 38 BİN KİLOMETRE OLACAK’

2053 ulaştırma ve lojistik ana planlarının hazır olduğunu ve 28 bin kilometre olan bölünmüş yol ağını 38 bin kilometrenin de üzerine çıkaracaklarını anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Akıllı ve otonom teknolojiler ile donatılmış, hızlı, emniyetli yol altyapısı ile kaza oranlarını daha da azaltacağız. Yolculuk planlamalarına göre elektrikli şarj altyapısı kuracağız. Karayollarında fosil yakıt yerine elektrikli ve alternatif enerji kullanımını artıracağız. Ankara-Eskişehir- Bilecik- İstanbul YHT Hattı’nın Ali Fuat paşa - Arifiye kesiminin tamamında, saatte 250 kilometre hızla işletmecilik ve Ali Fuat paşa - Arifiye arasındaki mevcut konvansiyonel hatta yük taşımacılığının yapılması amacıyla güzergâh üzerindeki inşaat çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Proje kapsamında, T26 tünelinin altyapı çalışmaları devam ediyor. Projede, yüzde 75 fiziki ilerleme sağladık. 2024 yılı başında tamamlayacağız. Doğançay Ripajı-1 kesiminin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul YHT Hattı’nda seyahat süresi 11 dakika daha kısalacak. Doğançay ripajı ikinci kesimde altyapı çalışmalarında yüzde 28 fiziki ilerleme sağladık. Tüm kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı’ndaki seyahat süresindeki kısalma 35 dakikaya çıkacaktır”

Bilecik il sınırları içerisinde 140 kilometre hızlı tren ve 165 kilometre konvansiyonel hat olmak üzere 305 kilometrelik demiryolu ağı olduğunu hatırlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bilecik’teki bir diğer demiryolu yapım işimiz olan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Demiryolu Projesi, Bursa-Yenişehir ve Bandırma-Bursa olarak hatta iki kesimde çalışmalarımız devam ediyor. Projede kalan işler kapsamında, Bursa-Yenişehir-Osmaneli üstyapı ve elektrifikasyon, bunun yanında Yenişehir-Osmaneli bölümünün altyapı işleri yapılacak. Tüm projeyi 2024 yılı sonunda tamamlayıp hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim