Bilecik'te geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan rüşvet olayı an ve an güvenlik kamerasına yansırken, olaya karışan 2'si Kurum Müdürü 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Olay 15 Şubat günü Söğüt ilçesinde meydana gelmişti. Belediye Avukatı’nın durumu iletmesi ile Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan 6 buçuk dönüm 2 arazi için rüşvet talep edildiği gerekçesiyle Söğüt Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuştu.

İhbar üzerine harekete geçen Söğüt Cumhuriyet Savcılığı ve Bilecik İl Jandarma KOM Şube ekipleri, rüşveti isteyen arazinin kamulaştırılması amacıyla görevlendirilen Bilecik Muhasebat Müdürlüğü’nde görevli bulunan ve Hazine tescillisi olarak görevlendirilen Avukat Alptekin Y.'yi teknik takibe aldı.

Alptekin Y., Belediye Avukatı A.Ç.İ.’ye 6 buçuk dönüm 2 arazinin değerinin olduğundan daha düşük göstereceğini iddia ederek, ilk olarak 600 bin, ardından da Belediye avukatı A.Ç.İ.'nin bu paranın çok olduğunu söylemesi üzerine 450 bin liraya kadar indi. Belediye Avukatı A.Ç.İ., Söğüt Cumhuriyet Savcılığı tarafından organize edilen bir kafeteryada buluştu. Belediye Avukatı A.Ç.İ., daha önceden seri numaraları alınmış 450 bin TL para olan çantayı Alptekin Y.’nin oturduğu masanın altına koydu. İkilinin kısa süreli sohbetinin ardından Belediye Avukatı’nın mekandan ayrılmasının ardından ekipler harekete geçti.

Alptekin Y., içinde 450 bin TL olan çantayla birlikte kıskıvrak yakalandı. Yapılan incelemeler sonrasında şahsın parayı aldıktan sonra Söğüt Mal Müdürü Süleyman A.'yı arayarak, "Beni buradan aldır", 3 dakika sonra da Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Y.'yi ayarak, "Teslimat Geldi" dedi.

Operasyonu derinleştirdi

Söğüt Cumhuriyet Savcılığı, bu konuşmaların ardından operasyonu derinleştirerek ikilinin ifadesine başvurdu. İkili alınan ifadelerinin ardından serbest kalırken, Avukat Alptekin Y., 17 Şubat tarihinde tutuklanarak,16 Mart günü de tahliye oldu.

Avukattan inanılmaz dolandırıcılık yöntemi, Bilecik Muhasebat Müdürlüğü adına banka hesabı açtırmış

Ardından Söğüt Cumhuriyet Savcılığı, detaylı araştırmalarının ardından Avukat Alptekin Y.'nin Bilecik Muhasebat Müdürlüğü adına bankada hesap açtırdığı bilgisine ulaştı. Yapılan incelemeler sonrasında açılan hesap ve şahsın kendi hesabında 500 bin TL'lik bir haksız kazanç tespit edildi. Şahıs güveni kötü kullanma suçundan 13 Nisan günü tekrar tutuklandı. Avukat Alptekin Y., pişmanlık yasasından faydalanarak, parayı kuruma iade etmesinin ardından 13 Mayıs günü yeniden tahliye oldu.

Cezaevi’nden mektup yazdı

Avukat Alptekin Y., cezaevinde tutuklu olduğu sürede Söğüt Cumhuriyet Savcılığı’na bir mektup yazarak, Aytekin Y.'nin Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever'i sevmediğini bu işi zora sokmasını söyleyerek, kendisini suça teşvik ettiğini yazdı.

6 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Yaşanan olaylar sonrası Söğüt Cumhuriyet Savcılığı bahse konu olayda adı geçen 6 kişi hakkında iddianameyi hazırlayarak Bilecik Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

İddianamede; Burhan K., Hasan B. ve Abdülmuhtalip K. isimli bilir kişiler rüşvet davasından takipsizlik alırken, 'Gerçeğe aykırı bilir kişi raporu düzenlemek' suçundan 3 yılla 7 yıla kadar Avukat Alptekin Y. ve Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Y. için 'Rüşvet almak suçuna iştirak' suçundan 4 yılla 12 yıla, Söğüt Mal Müdürü Süleyman A.'nın 'Rüşvet almak suçuna yardım' suçundan 4 yıl ile 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Ayrıca Söğüt Cumhuriyet Savcılığı, Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü aynı zamanda bilirkişilik yapan Aytekin Y. için 'Yargı görevi yapan bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs' suçundan ayrıca 2 yılla 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

"Görevlendirilen avukat, Belediyemizin Avukatını WhatsApp’tan arayarak 600 bin lira talep etmiş"

Konu hakkında açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, "araziyi kamulaştırmak için mahkemeye başvurduk. Mahkeme bilirkişi tayin etti. Söğüt İlçe Mal Müdürü’nü görevlendirmiş ve Mal Müdürlüğü tarafından da avukat Hazine vekili olarak görevlendirmiş. Kamulaştırma yapılacak alanı Gençlik Merkezi yapmak istedik. Görevlendirilen avukat, Belediyemizin Avukatını WhatsApp’tan arayarak 600 bin lira talep etmiş. Bunun üzerine Avukatımızla birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Olayın güvenlik kamerası görüntüleri çıktı

Yaşanan rüşvet olayının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken, görüntülerde Söğüt Belediyesi Avukatı A.Ç.İ. ile arazinin kamulaştırılması amacıyla görevlendirilen Bilecik Muhasebat Müdürlüğü’nde görevli bulunan ve Hazine tescillisi olarak görevlendirilen Avukat Alptekin Y.'nin kafeteryada buluşması yeralıyor. Avukatın belli bir süre sonra gitmesinin ardından Alptekin Y.'nin kafeterya dışına çıkarak telefon görüşmesi yapması yeralıyor. Ardından Alptekin Y.’nin yine içeriye girerek masanın altındaki çantayı alarak dışarı çıkması ve akabinde yakalanması da yeralıyor.

Editör: TE Bilişim