AK Parti Milletvekili ve Bilecik eski Belediye Başkanı Selim Yağcı, mevcut Belediye yönetiminin daha önceden açılışı yapılan şehir hamamının 3. defa açılışını yapmasına ve burada Belediye Başkanı Semih Şahin'in yapmış olduğu konuşmaya tepki göstererek ağır eleştirilerde bulunurken, Başkan Şahin’in yalan söylemler ile halkı yanılttığını belirtti.

AK Parti Belediyeciliği ile Bilecik’e kazandırılan ve kendi dönemlerinde yapılan hamamın resimlerini de paylaşan Milletvekili Selim Yağcı, hamamın kendi dönemlerinde yapıldığı haliyle yeniden hizmete açıldığını ayrıca hiçbir şekilde yenilik yapılmadığını aktarırken, “yıkılıyor” bahanesi ile 3 yıl boyunca Bilecik halkının hamamsız bırakıldığını söyledi.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi yönetimi önceki gün daha önceki AK Parti döneminde hizmete kazandırılan ve açılışı yapılan hamamın tören ile yeniden kurdele keserek açılışını yaptı.

CHP ve İYİ Parti üst düzey yönetiminin de bulunduğu açılış töreni “birtek havai fişekler eksikti” dedirtti. Açılış konuşmasında yıkılmak üzere olan hamamı yenileyerek açtıklarını aktaran Belediye Başkanı Semih Şahin, göbek taşını ısınır hale getirdiklerini belirtmişti. Başkan Şahin'in bu konuşmaları ve gazetemizin “aynı Hamamı 3. defa açtılar, kurdele kestiler” haberimizin ardından Milletvekili Selim Yağcı sessizliğini bozdu ve Başkan Şahin'e resimlerle ağır eleştiri de bulunurken yalan söylemler ile halkı yanılttığını belirtti.

Vekil Selim Yağcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilecik Kamuoyuna;

Hamam açılışında Belediye Başkanı Semih Şahin gerçeğe aykırı beyanları ile kamuoyunu yanıltmaktadır.

Şöyle ki;

-Başkan seçildikten hemen sonra bu hamam yıkılıyor tavanı çökecek bahanesi ile çalışır vaziyetteki hamamı kapattı o tarihten beri ne çatısı ne de ana iskelette hiçbir düzenleme yapmadı çünkü öyle bir şey yoktu.

Üç yıla yakın bir süre Bilecikli hemşehrilerimizi bu hizmetten keyfi mahrum bıraktı.

Eğer tadilat yaptıysa ki yapılmadı, bizim bir yılda yaptığımız hamamın tadilatını bile üç yılda ancak özel girişimci eliyle yapabildi.

Göbek taşında bile ısıtma sistemi yoktu diyerek her zaman yaptığı gibi gerçekle hiç ilgisi olmayan bir iftirada bulunuyor.

Aşağıda açıklayacağım görüntü ve projelerle bunun yalan olduğunu göreceksiniz.

Hamamın hem göbek taşında hem yan duvarlarında hem de tabanında ısıtma sistemi mevcuttur.

Hamam hatta enerji sarfiyatını azaltmak İçin ek olarak güneş paneli ile ısıtmayla da desteklenmiştir.

Belediye Başkanına bu iftirasını ispata davet ediyorum.

Başkan seçildiği günden bu güne Bilecik’i ve Bilecik’e bu güne kadar yapılanları hep küçümsedi, hep kötüledi ama yapılanların işlevini değiştirip veya yeniden açılış yaparak yapma dışında o muhteşem!! vizyonunu gösteren bir eserini de henüz göremedik.

Bir başka gerçeğe aykırı beyanda güya biz hamamın birden fazla açılışını yapmışız.

Hamam bittikten sonra fiilen kullanılmaya başladı ve Nihat beyin Başkanlığı döneminde bir açılış yapıldı. Açılışı yapılan ve kullanılan hamamı önce kapatıp sonra yeni bir iş yapmış gibi açan kendisidir.

Bizler Belediye Başkanlığı dönemimizde Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi, Kapalı Pazar, Bilecik Şehirler arası otobüs terminali,İtfaiye Hizmet binaları gibi bir çok büyük eserlerin dahi törenle açılışını yapmadık. Halkımızın kullanımına sunarak açtık.

Mevcut Başkandan yaptıklarımıza saygı göstermesini beklemiyoruz. Onların onayını ve takdirini hemşehrilerimiz gösterdi ki bizi 3 dönem seçtiler. Ama insani ve siyasi nezaket gereği en azından yapılanları yalan söylemlerle halkımızı yanıltmasın.

Tüm Kamuoyuna ve değerli hemşerilerimin bilgisine saygıyla sunuyorum.

(Hamamın ısıtma sistemine yönelik bizim zamanımızda yapılan ve halen şimdi de değişmeden kullanılan projesi)

Editör: TE Bilişim