Komşusu aynı zamanda uzaktan akrabası Yakup Y. tarafından dolandırıldığını iddia eden 78 yaşındaki Nebi Esen, satın aldığı evin tapusunu alamadığı gibi, satın aldığı evde 3 yıl sonra kira parasını ödemedi diye sokak ortasında bırakıldı. Konuyu yargıya taşıdığını aktaran Nebi Esen, dolandırıldığını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Dolandırıldığını iddia eden Nebi Esen, “Bilecik’ten bir ev almak istedim. Yeniköy’de komşum uzaktan akrabam  olan Yakup Y. bana kendi evini satmak istedi. Ben de olur dedim. 90 bin TL’ye  parada anlaşıp, parayı verdim. 70 Bin TL, 20 Bin TL değerinde 4 Bin Dolar verdim. 25.08.2019 tarihinde aramızda satış sözleşmesi imzaladık. Fakat tapuyu hemen veremeyeceğini, kredi çektiği için evde ipotek olduğunu ve 1 yıl sonra vereceğini söyledi, biz eve taşındık.

Elektrik, doğalgaz gibi faturaları açabilmemiz için bana kira sözleşmesi imzalattı. Ardından 3 yıldır kira alamadım diye beni icraya verdi. İmzaları ne olduğunu bilmeden attım. Daireyi satın alırken para verdiğime dair elimde belge de var. İcradan sonra mahkemeye verdi, mahkemeden de evin tahliyesini istediler. Şimdi de eşyalarımı da kapadılar. Benim eşyalarımı bile vermiyorlar. Altıma giyecek iç çamaşırımı dahi alamadım, bütün giyeceklerim evin içinde kaldı. Giremiyorum evin içine bankadan 70 bin lira para verdim. Elimde banka dekontum var, 4 bin Dolar da elden verdim. Doları inkar ediyor. 40 tane yüzlük Doları saydı bir de benim yüzüme bakarak güle güle mutlu oldu. Benim satın aldığım evde beni kiracı olarak göstermiş. Üç sene sonra beni icraya veriyor, icra da eşyalarıma el koyuyor, bu şahıs Yakup Y., hem komşum hem de uzaktan da olsa akrabam sayılır. Beni evden çıkardılar, eşimle birlikte sokak ortasında kaldık, köyümüzdeki derme çarpma evde kalmak zorunda kaldık çok mağdur oldum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum” dedi.

İddiaların tarafı olan  Yakup Y.’ye ise, telefon ile arayarak hakkındaki iddiaları sorduk. Yakup Y. evi satmadığını, Nebi  Esen’in kendisine 70 bin TL verdiğini kabul ederek o parayı işini görmesi, ihtiyacını gidermek için verdiğini  söyledi. Ayrıca aldığı parayı peyder pey geri ödediğini ve 4 bin Dolar’ı  ise almadığını belirtti.

Nebi Esen’in kiracı olarak girdiğini ve bu yüzden dava açtığını, evden de icra yolu ile çıkardığını aktardı. İddiaların tarafı Yakup Y.’ye geri ödediği paralar için elinde belge olup olmadığını, varsa tarafsızlık ilkesi çerçevesinde bize iletebileceğini sormamız  üzerine de iletemeyeceğini mahkemeye verdiğini belirtti.

Neden kira alamadı diye mahkemeye vermek ve icra işlemi başlatmak için 3 yıl beklediğini sormamızı ise cevapsız bırakan Yakup Y., “bir miktar para verdi bana ben o parayı da geri ödedim. Az bir geri ödemem kaldı, mahkemelik olduk. Evi satmadım üzerime 70 bin TL para yatırdı. Ben de bir miktarını geri yatırdım. 4 bin Dolar vermedi, kiracı olarak girdi, sonradan çıkmadı. Dava açtım kazandım, çıkardım, evde ipotek yok eri ödediğime dair belge var. 70 bin lira parası var, 70 bin lirayı bana verdi, bir ihtiyacını gör diye ben de aldım. Paramı istiyorum dedi, ben de geri ödedim. Oraya girerken de kira sözleşmesi yaptım. Kira için 70 bin lira almadım, herhangi bir ihtiyacımı görmek için aldım. 18 bin lira elden ödedim, bir de altın verdim iddiaları kabul etmiyorum”dedi.

Gazetemize tehdit

Gazetecilik ilkesi kapsamında hakkındaki iddiaları sorduğumuz Yakup Y., gerçekleri araştırdığımızdan rahatsız oldu sanırız ertesi gün bizi arayarak Avukatı ile görüştüğünü, konunun yargıya taşındığını, haber yapmamız durumunda bize de dava açacağını iletti.

Biz de konunun yargıya taşındığını zaten bildiğimizi ve haberimizde belirteceğimizi kendisine her türlü davayı açabileceğini ve YARIN Gazetesi olarak her zaman mağdurun yanında olduğumuzu belirterek, haber yapmaktan da çekinmeyeceğimizi ilettik.

Editör: TE Bilişim