Bilecik’te okullarda öğrencilerden istenen ihtiyaç listelerindeki ürünlerde marka ismi yazarak, velilerden markalı ürün istendiği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardan velilerden para istenmesini yasaklamasına rağmen para istendiği iddialarının yanı sıra istenen malzemelere ise bazı veliler tepki gösterdi.

Malzeme istenmesinde marka belirlenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan veliler, çocuklarına herkesin  bütçeleri çerçevesinde en iyi ürünü  kullandırmak isteyeceğini belirttiler.

Atahan Ateş isimli bir veli, sosyal medya paylaşımında yayınladığı mesaj ile ücretsiz eğitime ve fırsat eşitliğine karşı bir durum oluşturulduğunu ortaya serdi.

Atahan Ateş, “Kınıyorum, Milli Eğitimi göreve çağırıyorum” ifadeleri ile duruma olan tepkisini belirtti.

Atahan Ateş, KINIYORUM….. Milli Eğitimi göreve çağırıyorum …

Öğrencilerden istenen ihtiyaç listelerine Ürün MARKASI yazarak malzeme isteyen okullarımız mevcut. Bu uygulamayı son derece yanlış buluyor ve derhal müdahale edilmesini istiyorum.

Her aile bütçesi çerçevesinde evladının en iyi malzemeyi kullanmasını ister zaten. Marka ismi vererek neyi amaçlıyorsunuz ve neyin ayrıştırmasındasınız” ifadelerini sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra, şimdi merak edilen ise Milli Eğitim Müdürü  bu durum hakkında ne gibi bir açıklama yapacak? Yoksa her haberde olduğu gibi sessizliğini mi koruyacak?

    

Editör: TE Bilişim