Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayı ile ilgili gündem hala sıcaklığını koruyor.

ALVE İnşaat sahibi Veli Çelik, gazetemize açıklamada bulunarak, Milletvekili Yaşar Tüzün, Semih Şahin ve kendisinin görüşmesinde kesinlikle para ve rakam konuşulmadığını belirtti ve “Semih Şahin’in ulusal basına verdiği demeç olayı çarptırarak yüzde yüz gerçeğe aykırı bir demeçtir’ dedi.

 Bilindiği gibi, Belediye'ye yapılan suçüstü operasyonda Belediye Başkanı Semih Şahin’in Danışmanı olan Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Semih Şahin görevden uzaklaştırılmış, bu uzaklaştırmanın üçüncü defa devam ettirilmesinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Semih Şahin’in partiden ihraç edilmesine kadar süreç uzamıştı.

Bu sürecin ardından yerel ve ulusal basında geniş yankı bulan Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet iddiası, uzaklaştırma ve ihraç ile ilgili kamuoyunda bir takım dedikodular dolaşırken, son olarak Halk TV köşe yazarı İsmail Saymaz, bu konu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Saymaz, hem CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, hem de partiden ihraç edilen Semih Şahin ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde iki isimden de açıklamalar alırken, açıklamaların ardından olaylar çok farklı noktalara uzanmaya başladı.

İsmail Saymaz’a konuşan Vekil Tüzün, Başkan Şahin’i Danışmanı konusunda defalarca uyardıklarını ve tutanak dahi tuttuklarını aktarırken, Şahin’in ise olayı farklı boyutu ile anlatıp, Tüzün’ü iş takipçisi olarak ilan edip 5’li çete yaftası dahi yapıştırdığı görüldü.

Bu yazının ardından görüşmeye muhatap olan ALVE İnşaat Sahibi Veli Çelik, Yarın Gazetesi’ne 3’lü görüşmeyi tüm ayrıntıları ile anlattı.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Semih Şahin ve ALVE İnşaat’ın sahibi Veli Çelik’in görüşmesi hakkında tüm detayları anlatan ALVE İnşaat sahibi Veli Çelik, “birgün akşam üstü Milletvekilimiz Yaşar Bey beni aradı. ‘Sayın Başkan ile birlikteyiz, basın yolu ile bu olay çözülemeyecek. Bu meydan sorunu yüzünden ben çarşı da gezemiyorum. Vatandaşlar önüme çıkıp şikayetlerini dile getiriyor. Bu konu çok önemli, bu konu hakkında biraraya gelip bu sorunu çözelim’ ifadelerini kullandı.

Vekil’e bizim de istediğimiz şey bu konunun çözülmesi dedim. Ne zaman istiyorsanız görüşebiliriz dedim. Özel Kalem’den beni aradılar, 19 Kasım 2021 Cuma günü saat 2’de Başkan sizi makama bekliyor dediler.

Cuma günü saat 2’de Belediye’ye vardığımda Vekil Bey de oradaydı. Şahin ve Vekil Bey ile makam odasına geçtik. Geçtiğimiz de Vekil Bey ‘geçmişi bir kenara bırakalım, biz çözüm yolu neyse, niye çözülmedi’ diye sorarak bizleri dinlemeye başladı. Süreci anlattım. ‘Vekilim biz bu binayı yaptık, Meydan projesine başlayacağımız zaman projeyi değiştireceğiz dediler. Projeyi aldılar elimizden, hala da proje teslim edilmedi bize, projede olmadığı için imalata başlayamıyoruz’ dedim. Bir baktım Semih Şahin’in proje ile ilgili hiçbir bilgisi yok. ‘Nasıl yani bizim projemiz yok mu’ dedi. Sonra birkaç yeri aradı ve ‘teslim etmemişiz’ dedi. ‘Haftaya teslim edeceğiz’ dedi. ‘Başkan siz teslim edin biz hemen başlayalım’ dedim.  Vekil Bey üzerine basarak ‘ben artık çarşıda gezemiyorum.  İnsanlar bana meydan, meydan, meydan diye soruyorlar’ dedi. Vekile proje bize gelir gelmez en kısa sürede bitireceğimizin sözünü verdim” dedi.

Veli Çelik, “3’lü görüşmede kesinlikle rakam konuşulmadı, zaten 2021 yılı için bir fiyat belirlenmemişti. İş takipçiliği gibi bir şeyde söz konusu değildir. Binanın yıllık rayiç bedeli belirlenmemişti. Bildiğiniz üzere, Ekim ayında Arena programına konuk olurken de gündeme getirdim, 10. aya geldik bizim hala fiyat hakkında bir bilgimiz yok. Kaça satacağımızı bilmiyoruz dedim. O günkü 3’lü görüşmede herhangi bir fiyat, rakam konuşulmadı” dedi.

“Semih Şahin, görüşmenizde ben onları kovdum, Vekilin sayesinde girdiler gibi bir açıklama yapmış” sorumuz üzerine Veli Çelik, “geçmişte Belediye Başkanlığı yapmış birine bu açıklama hiç yakışmıyor. Orası kamunun yeridir. Kovmak kelimesi yüzde yüz yalan. Başkanın projeye ilişkin bir bilgisi yok, danışmanların farklı talepleri oluyor, satın almak isteyenlerden farklı talebi olduğu için alıcılar bu yüzden vazgeçiyor dedim. Başkanım bu sözleşmenin bir tarafı sizsiniz, bir tarafı benim dedim. Beni imza yetkisi olmayan kişiler ile muhatap etmeyin, satma yetkisi bende ama alıcılar ile sizin adınıza danışmanınız  masaya pazarlığa oturuyor, farklı taleplerde bulunuyor, alıcılar vazgeçiyor” dedim.

Semih Şahin bu söylemlerim üzerine kızarıp, bozardı. Vekil Bey de orada olunca ‘buranın yönetim şekli ben de ben böyle yönetiyorum, her şey benim bilgim dahilinde’ ifadelerini kullanarak gerildi. Bende bundan sonra herşey resmi olacak, imza yetkisi olmayan kimselerle görüşmeyeceğimizi belirttim. O da tehditvari bir şekilde ‘tamam bundan sonra herşeyin resmisini görürsün’ dedi. Bu gerginliğin üzerine toplantı bitti, ben kalktım, çıktım gittim onlar görüşmeye devam ettiler” dedi.

Veli Çelik son olarak, “19 Kasım’daki Vekil Bey, Semih Şahin ve benim olduğum görüşmede hiçbir rakam konuşulmadı. Sadece projenin hızlanması ve çarşı esnafının mağduriyeti üzerine gerçekleşmiştir. Semih Şahin’in bugüne kadar yaptığı yanlış paylaşımlar gibi, ulusal basına verdiği demeçte yüzde yüz gerçeğe aykırı bir demeçtir. Biz tüm belge ve bilgilerimizi mahkemeye sunduk, gereğini bundan sonra yargı yapacaktır ” dedi.

Editör: TE Bilişim