AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Söğüt’e Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı yapımı için son imzaların atıldığını belirtti.

Yaklaşık 15 ay içerisinde tamamlanması beklenen tematik parkın içinde; gençlik Kampı, geleneksel okçuluk atış alanları, atlı cirit sahası, karakucak güreş alanları, sosyal ve kültürel Faaliyetler için atölyeler, spor tesisleri, toplantı-seminer salonları olacak.

Vekil Yağcı, sosyal meya hesanından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

       “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız yatırım programına alınmış olan ve İhalesi 15.08.2022 tarihinde Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce yapılan Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı yapımı için son imzalar bugün Bilecik Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya huzurunda Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yasin Özdemir ile yüklenici firma yetkilileri arasında imzalandı.

İhale sonucunda Uluray Yapı İnşaat Anonim Şirketi ve Hidrokar İnşaat ve Ticaret Ananim Şirketi İş ortaklığı 148.323.323,00 TL en düşük fiyat teklif ederek işi üstlendi. 15 ay gibi bir süre içinde tamamlanacak olan Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkında 200 Kişilik Gençlik Kampı, Geleneksel Okçuluk Atış Alanları, Atlı Cirit Sahası, Karakucak Güreş Alanları, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler için Atölyeler, Spor Tesisleri, toplantı-seminer salonları ve Osmanlı’nın yeşerdiği bu kadim toprakları gençlerimize tanıtacak bir çok etkinlik alanlar bulunmaktadır.

Projenin gerçekleşmesinde Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlun’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim