AK Parti’de bir takım isimler üzerine gruplaşmaların olduğu iddiası yönünde gazetecilerin sorduğu soruyu cevaplayan Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti’de gruplaşma olduğuna inanmadığını, o hissiyata kapılanların da zaman içerinde kaybettiklerini belirterek, küçük haberler yaptırarak zemin hazırladıklarını sananların kaybetmeye devam edeceklerini söyledi.

Gruplaşmaların yerelde zarar verdiğini belirten Yağcı, herkesi sevdiğini, aday belirleme sürecinin de sadece kendisinin değil, Genel Merkez bazında belirlendiğini aktardı. AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Yarın Gazetesi ve Olay Haber’in ortak yayınına konuk oldu.

İbrahim Rafet Sünetçi ve Cafer Elmas’ın Bilecik gündemine ilişkin sorularını  cevaplayan Milletvekili Yağcı,  AK Parti’de gruplaşma olup olmadığı sorusuna, yerelde gruplaşmanın partiye zarar vereceğini, Bilecik AK Parti’de gruplaşma olduğuna inanmadığını ve küçük haberler yaptırarak zemin hazırladıklarını sananların her zaman kaybettiklerini ve  kaybetmeye de devam edeceklerini söyledi.

Selim Yağcı’nın bu çıkışı “AK Parti’de kime mesaj   gönderdi, birilerine gözdağımı verdi?” sorusunu da beraberinde getirdi.

“BEN BİLECİK MİLLETVEKİLİYİM AMA BİLECİK’İN YEREL YÖNETİMLERİNDEN SORUMLU DEĞİLİM”

Vekil Yağcı, aday belirleme sürecine ilişkin de açıklamada bulunarak partide herkesi sevdiğini ve Nihat Can’ın adaylığında temayül başta olmak üzere tüm faktörlerde hep önde çıktığını belirtti.

“AK PARTİ’DE GRUPLAŞMA YOK O HİSSE KAPILANLAR HER ZAMAN KAYBETMİŞTİR”

AK Parti Milletvekili Selim  Yağcı, “ben Bilecik’te AK Parti teşkilatında gruplaşma görmüyorum. Onu yapan, düşünenin AK Parti’ye de, sevdiği insana da iyilik yapmadığını düşünüyorum.  AK Parti bir bütündür, AK Parti’nin bir lideri vardır. Serkan’ı ben de seviyorum. Ben AK Parti bünyesi içerisinde olan tüm arkadaşlarımızı seviyorum. O konuda bir ayrım yok. Bizim görevimiz gönülden şehrin AK Partili milletvekilliği. Hoşgörü, bağışlama, kucaklama, bir arada tutmadır. Öyle bir gruplaşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. O hissiyata kapılanlarda bu zamana kadar hep kaybettiler, bundan sonra da kaybederler.  

AK Parti’nin sistemi itibari ile yerel de didişmek hiç kimseye fayda sağlamaz. AK Parti sonuçta genel idari merkezi ile genel merkezi ile yerel de olanı da, genel de olanı da takip eder. Sadece bir hamle ile değil bir dönemi değerlendiren bir parti. Bunun için buradaki küçük işler, haberler ile kendisine zemin kazandırmaya çalışanlar bu zamana kaybettiler, bu zamandan sonra da kaybedecekler. Biz üzerimize düşen rol ne isek onu yapıyoruz. Ben Bilecik Milletvekiliyim ama Bilecik’in yerel yönetimlerinden sorumlu değilim. Mesela Bursa’nın 10 tane milletvekili var. Adaylar tek tek, ilçe ilçe büyükşehir de dahil olmak üzere herkes ile istişare edilir. Siyasette dün dündür, bugün bugündür.

Bütün kriterler Nihat Can üzerindeydi”

Bilecik Belediye Başkanlığı için aday belirlenmesinde Nihat Can, tüm kriterlerde hep önde çıktı. Temayül başta olmak üzere anketlerde ve Genel Merkez görüşmelerinde hep onun adı çıktı ve o yüzden aday oldu. Farklı bir şeyler aramanın anlamı yok” dedi.

Editör: TE Bilişim