Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, suskunluğunu bozarak Semih Şahin’e meydan okudu.

Hiçbir zaman olayları kişileştirme taraftarı olmadığını aktaran Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, kendisine iş takipçisi olarak ithamda bulunan Semih Şahin’e göndermede bulunarak “dervişin fikri neyse zikri de o olur, benim abdestimden şüphem yok” dedi.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ile sürdürülen çalışmalar hakkında basın mensupları ile biraraya gelen Başkan Yardımcısı Vedat Kazıcı, gazetecilerin sorusu üzerine sessizliğini bozdu.

Kendisine ithamlarda bulunan ve iş takipçisi ilan eden Semih Şahin’e cevap veren Kazıcı, “Dervişin fikri neyse zikri de o olur. Benim abdestimden şüphem yok” dedi.

Kazıcı, iki kız çocuğu olduğunu ve eve gittiğinde onların yüzüne çok rahat bakabildiğini ayrıca alnının açık olduğunu aktararak, Semih Şahin’in ithamda bulunduğu kişiyi tanımadığını, ilk defa Belediye Başkanlığında gördüğünü, telefonunun Savcılık tarafından incelemeye alınması durumunda bir kez bile o kişi ile görüşmeye rastlanamayacağını belirtti.

Vedat Kazıcı, Şahin’in yanlış bilgilendirildiğini, o kişi ile daha önceden yolda yürürken, otururken dahi bir resminin ortaya çıkması durumunda Başkan Yardımcılığından istifa edeceğini açıklayarak, “hayatım boyunca bir kuruşluk işe bulaştığımı iddia edecek adamın alnını karışlarım, hodri meydan” diyerek meydan okudu.

“Hiçbir zaman kavgacı üslupta olmadım”

Kazıcı, “kamuoyu biliyor ki ben bütün bu çalışma hayatım boyunca hep etik davranmaya çalıştım. Hiçbir zaman açık söyleyeyim olayları kişiselleştirmedim, bireysel olarak da hiçbir şey beklemedim. Ben hep fedakarlık yaparak geldim. Siyaset yaptığım için de hep kendimden verdim. Dolayısıyla hiç kavgacı üslubum olmadı. Geçimsiz birisi hiçbir zaman olmadım olmamaya da gayret edeceğim kalan görev süremde. Evet buraya geldim, bir süre çalıştım ayrılma gerekçem de şuydu: Her başkan bir ekiple çalışır o günkü başkanında yakın çalışma arkadaşı olarak görmek istediği çalışma arkadaşları vardı, onlarla çalışmak istedi açıkçası çalışma tarzıma uygun değildi. Müsaade isteyerek ayrıldım buraya kadar bir sorun yok ayrıldıktan sonra da Bozüyük Belediyesi’nde görev yaptım. O süre içinde de benim basına herhangi bir açıklamam yoktur. Hiçbir polemiğe girmedim, hiçbir konuda hiçkimse hakkında da herhangi bir ithamda da bulunmadım.

Birilerinin talimatı ile değil, Melek Başkanın isteği ile geldim”

Melek Başkanım seçildiği gün bazı yerlerde biraz parti aracılığıyla görevlendirildiğim, birilerinin isteği ile görevlendirildiğim konuşuluyor ama bunları söyledim herkes biliyor bizi herkes tanıyor. Ben bunları çok ciddiye almıyorum, ben buraya sayın Başkanımın isteği üzerine geldim. Onun özel çalışma talebi, ben de Başkanlık yapmış bir arkadaşınız olarak Başkanımızın çalışma isteğine naz yapacak, hayır diyecek birisi değilim. Ona katkı sunabilmek adına buraya geldim. Arkasında konuşulan, söylenilen, bu yanlış aksettirilen konuların hiçbirisi yok çok net Başkanımıza da sorabilirsiniz ben şuanda bu konularda bir şey söylemek istemiyorum evet üzüldüğüm bazı paylaşımlar oluyor” dedi.

Dervişin fikri neyse zikri de o olur

Kendisine sorulan, “siz iş takipçisi ilan edildiniz ne düşünüyorsunuz” sorusuna da cevap veren Vedat Kazıcı, “Dervişin fikri neyse zikri o olur. Benimde abdestimden şüphem yok. Benim 2 tane kızım var. Benim bütün sorumluluğum çocuklarıma, ben akşam eve gittiğimde onların yüzüne bakmak istiyorum. Tüm hayatım boyunca bir delikli kuruşluk yanlış işin içinde bulunmadım bundan sonrada bulunmayacağım, bununla ilgili kim ne söylerse ayıp yapar. Umarım ayıp yaptıklarının farkına varır özür dilerler çok ta polemik haline gelmesini istemiyorum.

2 kızımın yüzüne çok rahat bakabiliyorum, HODRİ MEYDAN

Ben bu ilin evladıyım tüm geçmişimi didikleyebilirsiniz, bu telefon burada basın mensubu arkadaşlarıma bırakıyorum. 15 yıldır aynı numarayı kullanıyorum, gidelim bunu birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı’na da verelim. Tüm geçiş kayıtları, görüşleri, yazışmalara dahi baksınlar. İsmi geçen şahsın burada bir tek kelimesini görürlerse hem memuriyetten istifa ederim, hem ili terkederim. Ben adı geçen şahısla ilk defa canlı olarak buraya göreve geldikten sonra Belediye ziyaretlerinde yüz yüze geldim. 

Hayatım boyunca bir kuruşluk işe bulaştığımı idea edecek adamın alnını karışlarım

Bozüyük’te görüşmem, tanışmam asla öyle bir şey yok ama belki yanlış bilgilendirilmiştir, belki birileri Başkanın düştüğü durumdan yararlanarak ona hatalı bilgiler veriyor. Ben bunun çok uzamasını istemiyorum, dediğim gibi bende söylüyorum hodri meydan. Benim hayatım boyunca bir kuruşluk işe bulaştığımı iddia edecek adamın alnını karışlarım. Kayıtlarda burada yan yana geldiğime, tanıdığıma, yolda yürürken tesadüfen kaldırımda çekilmiş bir fotoğrafıma bile razıyım.

Yapamıyorsanız siyaset yapmayın

Ben başkanken değil, hiçbir iş adamıyla yemek yemedim, çay içmedim şimdi de içmem, hediye kabul etmiyoruz. Neden, siyaset yaptık, böyle yaptınız oldu. Böyle yapabiliyorsa yapsın arkadaşlar yapmak zorunda değilsiniz, yapamıyorsanız siyaset yapmayın. Eğer toplumun önünde olacaksak, insanlara hizmet için bir şeyler yapacaksak biraz kendimizden fedakarlık yapmak zorundayız. Ben bunu yaptığıma inanıyorum bundan sonra da yapacağım. Burada da bulunduğum sürece sizinde göreviniz olsun lütfen beni hergün takip edin. Benimle ilgili en küçük bir suç, şaibe bulursanız lütfen Savcılığa suç duyurusunda bulunun” dedi.

Editör: TE Bilişim