Son dönemde il genelinde; halsizlik, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kırgınlık, ishal ve kusma gibi şikayetler yaşayan vatandaşların sayısında artış yaşanıyor. Şikayetlere ilişkin İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı vatandaşlar bu yönde uyarılarda bulundu.

Müdür Dr. Ferhat Damkacı, tüm virüslere karşı en büyük savunmanın temizlik olduğuna vurgu yaparak, kişisel temaslar ve çevresel yüzeyler aracılıyla kolay bulaşma olduğundan kapalı ve toplu alanlarda uzun süre bulunulmaması gerektiğini belirtti. Genel hijyen önlemlerinin bulaşmayı azaltacağını vurgulayan Damkacı, enfekte vakaların izolasyonun da yayılmanın önüne geçeceğini sözlerine ekledi.

Diğer yandan, vakaların şebeke suyundan kaynaklandığı iddiaları üzerine Bilecik Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şikayetlere istinaden sistemde yaptığımız faaliyet kontrollerinde su içerisinde dezenfeksiyon amaçlı dozlanan sodyum hipokloritin (sıvı klor) dozlanmasında bir problem ve noksanlık tespit edilmemiştir. ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında yönetmelikte belirtilen limitlerin de dozlamanın devam ettiği, salgın hastalık oluşturacak dezenfeksiyon probleminin olmadığı tespit edilmiştir. İç denetimlerimiz dışında su şebekemiz Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın il genelinde farklı noktalardan habersiz su numunesi alınarak, bağımsız kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden de geçmektedir. Kurumumuza bu kapsamda sudan kaynaklı bir sorun ve salgın bildirimi yapılmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim