Yıllardır Bilecikli vatandaşlar, özellikle de sürücüler tarafından şikayete konu olan İl Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki beton dubalar sonrası Ertuğrulgazi Polis Merkezi Amirliği önündeki dubalarda kaldırıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nün ve Ertuğrulgazi Polis Amirliği’nin önüne olası bir saldırı ihtimali gözetilerek beton dubalar yerleştirilmişti.

Lakin vatandaşların hem İl Emniyet Müdürlüğü hem de Ertuğrulgazi Polis Amirliği önündeki beton dubalardan şikayetçi olmalarına rağmen hiçbir girişimde bulunulmamıştı.

Aradan geçen süre zarfından Bilecik iline atanan Vali Dr.Kemal Kızılkaya tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki beton dubalar kıldırttırıldı. Vali Kemal Kızılkaya ise bizzat beton dubaların kaldırılması aşamasında bölgeye giderek, “Kentimizin güvenliği başta olmak üzere trafik ile ilgili konularda her beraber bir sunum dinledik. Bu vesile ile kentte trafiği rahatlatma adına bir takım çalışmalarımızı başlatmış olduk. Bu çalışmalardan bir tanesi de Emniyet Müdürlüğümüzün önündeki bariyerlerin kaldırılması oldu.Bu vesile ile Emniyet Müdürlüğümüze,Trafik Şubemize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.

Bütün vatandaşlarımıza trafik kurallarına uyma,emniyet kemeri takma,yaya geçitlerinde yayalara öncelik verme konusunda hassas ve dikkatli olmalarını rica ediyorum.Emniyet kemeri takma hususunda ve trafikte birbirimize saygılı olmaları noktasında hasiyetlerini rica ediyorum.” açıklamasında bulunmuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki dubaların kaldırılması sonrası vatandaşlar , “Vali dediğin böyle olur” yorumunda bulunmuşlardı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki beton dubaların kaldırılmasının ardından Ertuğrulgazi Polis Amirliği’nin önündeki beton dubalarda nihayet kaldırılarak tarihe karıştı ve bu durum, “Bilecikli vatandaşların duba çilesi sona erdi” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim