Ulupınar Köyü’nde Doğuş Suni Deri Kösele Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman öncülüğünde gerçekleşen çevre duyarlığı etkinliğinde Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yel,Vali Kemal Kızılkaya’ya ilimizde Toprak Analiz Laboratuarı olmadığını söyleyerek sitemde bulundu.Vali Kemal Kızılkaya ise Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde laboratuarın oluşturulduğunu ve yakın zamanda faaliyete geçeceğini müjdeledi.

Doğuş Suni Deri Kösele Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Kahraman öncülüğünde Ulupınar Köyü’nde çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte;Şermin Kahramanın yanı sıra Vali Dr.Kemal Kızılkaya ile İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş birer konuşma gerçekleştirdiler.

Vali Kemal Kılkaya’nın konuşma yaptığı esnada Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yel,Bilecik’te Toprak Analiz Laboratuarı olmadığını söyleyerek bu noktada çalışma yürütülmesi talebini dile getirdi.

BAHAR AYLARINA YETİŞECEK

Vali Kemal Kızılkaya ise bu noktada Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Toprak Analiz Laboratuarı oluşturulduğunu ve bahar aylarından itibaren çalışmaların faaliyete geçeceğini belirtti.

İl Tarım Müdürü Necmettin Yoldaş’ta toprak analizlerinin Bursa’da yapıldığını söylerken,Bakanlık ile gerekli yazışmaların yapıldığını ve bu noktada Toprak Analiz Laboratuarının yakın zamanda Bilecik’te de faaliyete geçeceğini aktardı.

Editör: TE Bilişim